Mainos

Jeltsin myöntyi hallitusneuvotteluihin

Venäjän duuma on tyytyväinen presidentti Jeltsinin neuvottelukutsuun pääministerkiistassa. Parlamentin alahuone on pyörtänyt kantansa, jolla se kehotti presidentti Boris Jeltsiniä perumaan pääministeripäätöksensä. Jeltsin kutsui duuman johtajat huomiseksi asunnolleen Moskovan lähelle. Kutsun sai myös virkaa tekevä pääministeri Sergei Kirijenko, jota duuma ei ole halunnut hyväksyä.

Jeltsin kutsui tänään Kirijenkon ja parlamentin molempien kamarien puhemiehet neuvotteluihin maan hallitustilanteesta.
-Presidentin kutsua voidaan pitää vastauksena liittoneuvoston ja duuman vetoomukseen neuvotteluista ennen äänestystä, sanoi presidentin edustaja Sergei Jastrzhembski toimittajille.
Vaikka Jeltsin tarjosi neuvotteluja, ei Kirijenkon nimittämistä pidetä vielä varmana.

Venäjän parlamentin alahuone, duuma, kehotti aiemmin presidentti Boris Jeltsiniä vetämään takaisin Kirijenkon pääministeriehdokkuuden. Duuman mukaan ennen uuden hallituksen nimittämistä tarvitaan laajapohjaisia pyöreän pöydän neuvotteluja eri poliittisten ryhmien kesken. Opposition hallitsema duuma päätti lähettää Jeltsinille esityksen pyöreän pöydän neuvotteluista. Neuvotteluihin osallistuvien puoluejohtajien tehtävänä olisi duuman mukaan laatia hallitusohjelma ennen ministeristön nimittämistä.

Parlamenttiryhmien johtajat ovat uhanneet estää tai ainakin viivyttää vain 35-vuotiaan Kirijenkon nimittämistä. Jeltsin on puolestaan uhkaillut parlamenttia hajottamisella, jos se asettuu poikkiteloin Kirijenkon nimityskysymyksessä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.