Jeltsin ja Clinton sanasodassa

Venäjän ja Yhdysvaltain presidentit ovat ajautuneet sanasotaan Tshetshenian kriisistä.

Kiinassa vierailulla oleva Venäjän presidentti Boris Jeltsin varoitti Yhdysvaltoja sekaantumasta kriisiin ja muistutti Venäjän olevan ydinasemahti. Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton torjui lausunnon ja sanoi, ettei Yhdysvallat hyväksy Venäjän toimia Tshetsheniassa.

Venäjä on toistanut, että se aloittaa suurhyökkäyksen Groznyia vastaan ensi viikonloppuna.

Tshetshenian tilanne nousee EU-johtajien ensimmäiseksi varsinaiseksi puheenaiheeksi Helsingin huippukokouksessa huomenna.

Valtiosihteeri Alec Aalto kertoo, että keskustelut Venäjän tilanteesta siirrettiin ensimmäiseen istuntoon. Alun perin asiaa oli määrä käsitellä vasta päivällisellä.


Venäläistoimistojen mukaan Jeltsinin ukausten taustalla on se, että Yhdysvallat uhkaili eilen Venäjää Tshetshenian vuoksi. Toimistot kertovat Jeltsinin ihmetelleen, unohtaako Yhdysvallat, mikä Venäjä on. Kysymyksensä jälkeen Jeltsinin sanotaan muistuttaneen, että Venäjällä on täysi varasto ydinaseita.

Kiina tukee Venäjän sotatoimia

Jeltsin ja Zemin

Kiina on antanut täyden tukensa Venäjän sodalle Tshetseniassa.

Kiinan presidentti Jiang Zemin sanoo täysin ymmärtävänsä Venäjää sen taistelussa terrorismia ja ääriliikkeitä vastaan Tshetseniassa ja Pohjois-Kaukasuksella.

Kiinan tuesta kertoi Venäjän ulkoministeri Igor Ivanov tänään Pekingissä.

Janne Hopsunraportti Jeltsinin Kiinan matkasta Lounasuutisille: (kesto 1:31)
(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat