Mainos

Jeltsin haluaa tavata Latvian presidentin

Presidentti Boris Jeltsin sanoi tänään olevansa valmis tapaamaan Latvian presidentin Guntis Ulmanisin, jotta kiistat venäläisten asemasta Latviassa saadaan loppumaan.

Jeltsin kertoi tapaamisvalmiudestaan saapuessaan perjantaina johtavien teollisuusmaiden, G8-ryhmän, kokoukseen Birminghamiin Britanniaan.
- Presidentti ja minä tapaamme uskoakseni pian ja pääsemme sopimukseen, Jeltsin sanoi Birminghamissa.
Jeltsin kiitteli Latvian äskeisiä päätöksiä, joiden mukaan Latvian venäläisperäisen väestön mahdollisuuksia saada Latvian kansalaisuus parannetaan.

Latvian ulkoministeri Valdis Birkavs sanoo olevansa tyytyväinen Jeltsinin lausunnosta.
- Meillä ei ole ollut huonoja välejä Venäjään, vaan Venäjällä on ollut huonot välit meihin, Birkavs sanoi.

Latvian ja Venäjän suhteet ovat kiristyneet viime viikkoina. Venäjä syyttää Latviaa venäläisen vähemmistön syrjimisestä. Erityistä suuttumusta Venäjällä herätti Latvian poliisien puuttuminen väkivaltaisesti venäjänkielisten eläkeläisten mielenosoitukseen maaliskuun alussa. Venäjä on uhannut vastatoimena keskeyttää venäläisen öljyn kuljetukset latvialaisen Ventspilsin sataman kautta. Latvian noin 2,5 miljoonasta asukkaasta kolmannes on syntyjään venäläisiä. Läheskään kaikilla ei ole Neuvostoliiton hajoamisen ja Latvian uudelleen itsenäistymisen jälkeen Latvian sen paremmin kuin minkään muunkaan maan kansalaisuutta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.