Mainos

Jeltsin erotti maavoimien komentajan

Presidentti Boris Jeltsin on erottanut Venäjän maavoimien komentajan, kenraali Vladimir Semjonovin "virkaansa sopimattomien toimien" vuoksi, jotka loukkaavat asevoimien jäsenen "kunniaa ja arvokkuutta", kertoi uutistoimisto Interfax maanantaina. Toimisto lainasi puolustusministeriötä, jonka mukaan Jeltsin allekirjoitti eromääräyksen lauantaina.

Ministeriö ei kuitenkaan kertonut tarkasti, mistä Semjonovia syytetään. Presidentin lehdistötoimistosta ei saatu heti vahvistusta uutiselle. Semjonov nimitettiin maavoimien komentajaksi vuonna 1992 ja presidentti Jeltsin ylensi hänet vielä kesäkuussa armeijan kenraaliksi.

Armeijan johdon edustaja kertoikin kaikkien hämmästelleen eromääräystä ja sen perusteita.
-Hän (Semjonov) ei ole mukana liike-elämässä, hän on uskollinen presidentille...ja hän on hyvässä maineessa armeijassa, edustaja kertoi.

Venäjän asevoimat on parhaillaan kriisissä; rahapula estää palkanmaksun upseereille ja puolustusbudjettiin kohdistuneet leikkaukset ovat heikentäneet sotilaiden moraalia. Venäjän sotilaallinen mahti kärsi myös vakavan kolauksen Tshetshenian sodassa.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.