Mainos

Jeltsin: Ei ministerinvaihdoksia

Venäjän hallituksessa ei aiota tehdä ministerinvaihdoksia lähiaikoina, kertoi presidentti Boris Jeltsin tänään.

Jeltsin esittää tiistaina Venäjän parlamentissa vuotuisen selontekonsa maan tilasta. Häneltä kysyttiin maanantaina, aikooko hän ilmoittaa ministerinvaihdoksista puheessa. Presidentti ilmoitti keskittyvänsä puheessa tilanteen tarkasteluun. Luvassa on "arviointia, ei seurauksia", Jeltsin ilmoitti aamuisessa tapaamisessaan pääministeri Viktor Tshernomyrdinin kanssa.

Jeltsinin tiistainen puhe on puolituntinen ja se lähetetään suorana lähetyksenä Venäjän televisiossa. Lainlaatijat saavat myös tarkemman kirjallisen asiakirjan, josta tarkkailijoiden tulisi vetää johtopäätöksensä, Jeltsin ilmoitti.

Tarkkailijat ovat jo pitkään ennustelleet, että Jeltsin tekee piakkoin uusia muutoksia Tshernomyrdinin johtamaan hallitukseen. Presidentti ehti jo vihjata, että muutokset saattavat tulla ajankohtaisiksi sen jälkeen, kun hallitus antaa selonteon viime vuoden toimistaan 26. helmikuuta.

Jeltsin on kuitenkin nyt tehnyt selväksi, että hän haluaa pitää avainasemassa olevat uudistajat, ensimmäiset varapääministerit Anatoli Tshubaisin ja Boris Nemtsovin hallituksessa nelivuotisen kautensa loppuun asti eli vuoteen 2000. Asiantuntijoiden mukaan lausunto on tietoinen yritys vahvistaa varapääministereiden asemaa ja rauhoittaa Venäjän rahoitusmarkkinoita.

Jeltsinin odotetaan keskittyvän tiistaisessa parlamenttipuheessaan Venäjän taloudellisiin ongelmiin. Puheen sisältöä vaalitaan kuitenkin salaisuutena.

Presidentin vuotuisesta puheesta on tullut yksi Venäjän poliittisen elämän merkittävimmistä tapahtumista. Sevodnja-sanomalehden saamien tietojen mukaan Jeltsin olisi hylännyt tämänvuotisen puheensa ensimmäisen luonnoksen, koska siitä puuttui tyyliä ja dramatiikkaa.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.