Mainos

Jeltsin antoi Clintonille tietoja Kennedyn murhasta

Venäjän presidentti Boris Jeltsin on luovuttanut Yhdysvaltain presidentti Bill Clintonille John F. Kennedyn murhaa koskevia papereita, kertoi Yhdysvaltain kansallinen turvallisuusneuvonantaja Samuel Berger.

Bergerin mukaan dokumentit käydään huolella läpi ja mielenkiintoisimmat osat tuodaan julkiseen tietoon. Clintonille luovutettu materiaali on koottu useista Venäjän arkistoista. Berger kuvaili papereita hyvin mielenkiintoiseksi lahjaksi. Hän ei kuitenkaan osannut sanoa, löytyykö niiden kätköistä uutta tietoa presidentti Kennedyn salamurhasta.

Clinton: Jeltsinin terveys vakuuttava

Presidentti Clinton hälvensi huolia venäläisen kollegansa terveydestä. Clintonin mukaan Jeltsin oli "voimakas, selvä ja vakuuttava" heidän tavatessaan eilen Kölnissä. Clinton sanoi CNN-televisiokanavan haastattelussa, että Jeltsinin käytös ei ollut harhailevaa ja että presidentit saivat yhdessä paljon aikaan.

Arvelut Jeltsinin terveydentilasta nousivat jälleen puheenaiheeksi presidentin pistäydyttyä Kölnissä G8-maiden huippukokouksessa. Jeltsinille tehtiin sydämen ohitusleikkaus vuonna 1996. Hän on sen jälkeen kärsinyt useista sairauksista. 68-vuotiaan Jeltsinin virkakauden on määrä päättyä ensi vuonna.
(STT-Itar-Tass)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.