Mainos

Jeltsin aikoo pysyä vallassa vuoteen 2000

Venäjän presidentti Boris Jeltsin aikoo vakaasti pysyä vallassa seuraaviin presidentinvaaleihin eli vuoteen 2000 saakka.

Puheet presidentin ennenaikaisesta eroamisesta pitäisi siis lopettaa, Jeltsinin lehdistöedustaja sanoi tänään. Presidentin terveydentilaa koskevat epäilyt ärsyttävät Jeltsiniä, Dmitri Jakushkin sanoi tänään uutistoimisto Interfaxille.

Jakushkinin mukaan presidentti on toipumassa keuhkoputkentulehduksestaan hyvää vauhtia. -Nykyään kaikki puhuvat presidentin terveydentilasta. Tämä loukkaa presidenttiä, etenkin, kun arveluja esittävät Jeltsinin kanssa työskennelleet ja presidentille läheiset poliitikot, Jakushkin sanoi. Johtavat venäläiset poliitikot ovat veikkailleet presidentti Jeltsinin eroavan tehtävistään ennenaikaisesti. Myös venäläiset tiedotusvälineet ovat puineet presidentin terveydentilaa ja jotkin tiedotusvälineet ovat arvelleet presidentin olevan vakavasti sairas.

Jeltsin, 67, joutui runsas viikko sitten keskeyttämään vierailunsa Keski-Aasiaan sairastumisen vuoksi. Viranomaisten mukaan hänellä oli keuhkoputkentulehdus.
(STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.