Jelena Välbe täräytti Vladimir Putinille vastapalloon: "Täyttä syrjintää"

Venäjän hiihtopomo, Vladimir Putinin tunnettu tukija Jelena Välbe asettui presidentin näkemystä vastaan. 

Välbe ei halua, että venäläisurheilijat kisaavat olympialaisissa ilman maatunnuksia. Venäjän presidentti Vladimir Putin puhui aiemmin maan mediassa Pariisin 2024 kisoja koskien. 

Putin haluaa, että venäläiset osallistuisivat kisoihin, vaikka ilman maatunnuksia.

Kansainvälinen olympiakomitea KOK suositti maaliskuussa venäläisten ja valkovenäläisten urheilijoiden paluuta kansainvälisiin kisoihin ilman maatunnuksia. 2024 kesäolympialaisten osalta päätöstä ei ole vielä tehty. 

Putin sanoi toivovansa, että urheilijoiden etu on keskiössä. Hän ei kannata Venäjän boikotoivan kisoja, vaikka maatunnuksia ei sallittaisi. 

Hyökkäyssotaa naapurivaltiossaan käyvän maan presidentin vankkana kannattajana ja myötäilijänä tunnettu Välbe asettui poikkiteloin Putinin näkemyksen kanssa.

– Mielipiteeni on, ettei meidän tarvitse mennä olympialaisiin ilman lippua ja kansallislaulua. Minulla ei ole muuta kommentoitavaa. Se on täyttä syrjintää, eikä mielipiteeni tule muuttumaan, hän sanoi Ria Novostille. 

Venäjä ja Valko-Venäjä ovat pääosin pysyneet kansainvälisen urheilun ulkopuolella sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi helmikuussa 2022 Ukrainaan. 

 

Lue myös:

    Uusimmat