Venäjältä kajahti kylmää puhetta paluusta kansainväliseen urheiluun – "Älkää menkö nöyryytettäväksi"

Katso videolta: Näin suomalaispäättäjät kommentoivat Venäjän ja Valko-Venäjän mahdollista paluuta kansainväliseen urheiluun.

Kansainvälinen olympiakomitea KOK kertoi keskiviikkona, että se on keskustellut Venäjän mahdollisesta paluusta kansainväliseen urheiluun. KOK oli listannut tiukan listan ehdoista, joiden tulee toteutua, jotta venäläisurheiija voi osallistua. Ehdot saivat kylmäävän vastaanoton Venäjällä.

Ehtoihin sisältyy, että urheilijat kisaavat neutraaleina. He eivät ole saaneet tukea Venäjän sotatoimia ja heidän tulee noudattaa antidopingsäännöstöä. Venäjän olympiakomitean puheenjohtaja Stanislav Podznyakov sanoi, että KOK yrittää ottaa askeleen lähemmäksi urheilijoita, mutta sen sijaan tulisi kaksi askelta taaksepäin. 

– Tämä tiedote on yritys korjata virhe, joka on jo johtanut perusteettomiin kieltoihin Venäjän ja Valko-Venäjän urheilun osalta. Se on tuottanut suurta vahinkoa kaikelle kansainväliselle urheilulle. Ykköstavoitteemme on  edelleen sama, urheilijoiden oikeuksien ja etujen turvaaminen tasa-arvoisesti ja ilman syrjintää, Podznyakov kirjoitti Telegram-kanavallaan.

Venäjän urheiluministeri Oleg Matytsinin mielestä on mahdotonta hyväksyä erityisiä ehtoja venäläisille urheilijoille. Urheilujuontaja Dmitri Guberniev kutsui KOK:n ehdotusta hölynpölyksi.

– Älkää menkö nöyryytettäväksi, pikaluistelun olympiavoittaja ja nykyinen poliitikko Svetlana Zhurova sanoi Championatin mukaan.

Vladimir Putinin avustajana toiminut ja Venäjän olympiakomitean ensimmäinen varapuheenjohtaja Igor Levitin oli eri linjoilla KOK:n ehdotuksen suhteen ja kutsui sitä menestykseksi.

– Olympialiike on ymmärtänyt, että olympiakisoja ei voida käydä ilman Venäjää, Levitin sanoi RIA Novosti Sportin mukaan.

Katso pääkuvan videolta: Näin suomalaispäättäjät kommentoivat Venäjän ja Valko-Venäjän mahdollista paluuta kansainväliseen urheiluun.


Lue myös:

    Uusimmat