Ukrainalainen olympiavoittaja tyrmää KOK:n Venäjä-puheet: "Kultamitali naisten raiskaamisessa"

7:55
Katso videolta: näin suomalaispäättäjät kommentoivat Venäjän ja Valko-Venäjän paluuta urheilukentille viime viikolla

Kansainvälisen olympiakomitean puheet Venäjän ja Valko-Venäjän palauttamisesta kansainväliseen urheiluun aiheuttavat voimakkaita vastareaktioita ympäri maailmaa.

Olympiakomitea virittelee keskustelua siitä, että venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat voisivat osallistua Parisiin vuoden 2024 olympiakisoihin. Ukrainalainen ex-nyrkkeilijä Vladimir Klitshko ryöpyttää KOK:n puheenjohtajaa Thomas Bachia kovin sanoin sosiaalisessa mediassa.

– Voin kertoa, että venäläiset ovat olympiavoittajia siviileihin kohdistuvissa rikoksissa. Heillä on kultamitali lasten karkottamisessa ja naisten raiskaamisessa, ette voi laittaa olympiatunnustanne näihin rikoksiin, sillä teistä tulee osallisia tässä kauheassa sodassa, Klitshko sanoi Facebookissa.

Bach on saanut painetta myös Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin suunnalta. Zelenskyi kuitsui Bachin Bahmutin kaupunkiin toteamaan sodan kauheudet itse. 

Entinen nyrkkeilyn olympiavoittaja Klitshko huomautti lisäksi, että maiden nykytoimet ovat voimakkaassa ristiriidassa olympiahengen kanssa.

– Kansainvälisen oikeuden perusperiaatteita polkevia maita ei voida legitimoida, eikä kansainvälinen urheiluyhteisö saisi tukea sitä, hän lisäsi. 

Hiljattain kävi ilmi, että Puola ja Iso-Britannia puuhaavat yhteishanketta, joka estäisi Venäjän ja Valko-Venäjän osallistumisen olympialaisiin vuonna 2024. 


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja