Jelena Välbe kommentoi kuolleen hiihtäjän taustoja kyseenalaisella tavalla – "Jopa huvittavaa"

Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja Jelena Välbe on jakanut kyseenalaisina näyttäytyviä kommentteja Avatshinskin hiihtomaratonilla kuolleen 56-vuotiaan hiihtäjän taustoista.

Hiihtäjä menehtyi sunnuntaina Petropavlovsk-Kamtshatskissa Venäjän itäosissa Kamtshatkan niemimaalla järjestetyssä 30 kilometrin hiihtokilpailussa. Tapaus yhdistettiin ensin osassa Venäjän mediaa videoon, jossa hiihtäjä törmäsi puuhun, mutta kilpailun järjestäjien mukaan kyseinen törmäys on eri tilanne.

Kisajärjestäjien mukaan 56-vuotias hiihtäjä olisi menehtynyt veritulppaan. Myös Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja Jelena Välbe tukeutui tähän lausunnoissaan.

– Niin olisi voinut tapahtua, kun hän olisi ollut nukkumassa tai kun hän olisi ollut ajamassa. Miten me voimme vaikuttaa näihin asioihin? Hän oli 56-vuotias. Hänellä oli lääkärintodistus siitä, että hän oli terve, Välbe sanoi Sport-Expressille.

– Ironmanissa (triathlonissa) ihmisiä kuolee joka vuosi. Ja tämä mies oli hiihtänyt tässä kilpailussa monien vuosien ajan. Tällaista valitettavasti tapahtuu. Ei vain Venäjällä, vaan myös muissa maissa. Ja se ei edes riipu reitistä, vaan kyse on inhimillisestä tekijästä, kohtalosta.

Sport-Expressin kirjaama Välben lausunto päättyi tavalla, jota voi pitää sopimattomana.

– On jopa jotenkin huvittavaa tarkistaa todistus, oliko tämä lääkäri ystävä, lääkärin vastuulle hiihtäjän terveyden laittanut hiihtolegenda sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja