Veri kiehui Venäjällä – tähtihiihtäjän härski temppu pisti silmään: "Voivat pitää turpansa kiinni"

Maastohiihdon maailmancupissa Italian Toblachissa koettiin torstaina hämmentävä tilanne, kun kilpailukiellossa oleva venäläishiihtäjä Julia Stupak ilmaantui kisaladulle. Norjassa esitettiin tiukan kannan Stupakin tempusta ja tämä sai veren kiehumaan Venäjällä.

Venäjän ja Valko-Venäjän hiihtäjät ovat olleet suljettuna kansainvälisestä urheilusta sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Norjalaishiihtäjä Tiril Udnes Weng vahvisti VG:lle, että hän oli nähnyt Stupakin kisaladulla. Wengin mukaan Stupakilla oli päällään liivi, jonka saa ainostaan kisaajaksi akkreditoitumalla.

FIS:n hallituksen norjalaisjäsen Erik Röste kertoi, että Stupak on rikkonut sääntöjä, eikä venäläisillä ja valkovenäläisillä ei ole lupaa harjoitella maailmancupin kisaladuilla kilpailukiellon ollessa voimassa. Rösten puheenvuoro sai Venäjän urheiluväen veren kiehumaan.

– Olisi parempi, että Erik Röste ei piilottelisi dopingskandaaleja omassa liitossaan, eikä puuttuisi hänelle kuulumattomiin asioihin. Hän on piilotellut kaikkien näiden vuosien ajan dopingskandaaleja maassaan ja nyt hän estää kilpailukiellossa olevilta urheilijoilta pääsyn Eurooppaan. Hän on jo kauan sitten tahrannut itsensä ja hänen ei pitäisi olla Norjan hiihdon huipulla. Hän on monille se kasvo, joka häpäisee koko hiihdon maassa, Venäjän maastohiihtomaajoukkueen valmentaja Juri Borodavko sanoi Sport-Expressille.

Venäjän Match TV:n urheilukommentaattori Dimitri Guberniev ei myöskään säästelly sanoja.

– Tämä ei ole norjalaisten asia. He voivat pitää turpansa kiinni. Siinä on vain kyse Julia Stupakin suhteesta Italian viranomaisiin, jotka päästivät hänet maahan. Nyt hän harjoittelee Cramerin (Markus, Venäjän entinen maajoukkuevalmentaja, nykyään Italian maajoukkueen valmentaja) tai jonkun muun kanssa. Tämä ei ole norjalaisten asia, vastaamme heille rauhallisesti englanniksi, pitäkää turpanne kiinni, Guberniev totesi Sport-Expressille.

Championat kertoi, että Cramer ei halunnut kommentoida yksityiskohtia, mutta totesi, ettei siinä ole mitään ongelmaa, jos Stupak harjoittelee Italian maajoukkueen kanssa maailmancup-laduilla. Saksalaisvalmentaja sanoi NRK:lle, että Stupakilla ei olisi ollut kilpailijoille tarkoitettua liiviä.

FIS:n kilpailujohtaja Michal Lamplot kertoi NRK:lle, että asia on loppuunkäsitelty ja asianosaisille ei ole luvassa sanktioita.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja