Jay Leno kertoi pysäyttäviä yksityiskohtia autopalostaan – kasvot kauttaaltaan bensiinissä

Tv-tähti Jay Leno kertoi kuukausi vakavan tulipalon jälkeen, mitä onnettomuudessa todellisuudessa kävi.

Tv-tähti Jay Leno, 72, kertoi ensimmäistä kertaa siitä, mitä hänelle todella tapahtui 12. marraskuuta autopalo-onnettomuudessa. Leno sai tulipalossa vakavia toiseen asteen palovammoja kasvoihinsa ja ylävartaloonsa. Hän vietti yhdeksän päivää West Hillsin sairaalan Grossman Burn Centerissä, Los Angelesissa.

– Kun työskentelet autojen parissa, sinulle sattuu paljon onnettomuuksia. Mutta tämä oli suurempi kuin useimmat, Leno kertoi.

Onnettomuuspäivänä Leno ja hänen pitkäaikainen ystävänsä Dave Killackey työskentelivät vuoden 1907 höyryauton tukkeutuneen polttoaineletkun parissa auton alla. Höyryautossa on bensiiniä, mutta myös höyrystin, jota jonkinlainen sytyke lämmittää, jotta vesi muuttuu höyryksi. Ilmeisesti yrittäessään avata letkua ilman avulla, Leno sai kasvoillensa bensiiniä ja tajusi, miten lähellä hän oli tuota sytykettä. Kipinä reagoi kaasuun, ja yhtäkkiä Lenon kasvot olivat liekeissä.

– Ehkä kuin voimakkain auringonpolttamasi, jonka olet koskaan saanut, Leno kuvaili tuntemuksiaan.

Shokista huolimatta Leno sulki silmänsä ja pidätteli hengitystään yrittäessään päästä ulos ajoneuvon alta ennen kuin Killackey veti hänet sieltä pois.

– En mene helposti paniikkiin, mutta tiesin, että jos hengittäisin sisään, voisin polttaa keuhkoni. Olin auton alla ehkä 10 sekuntia ennen kuin Dave veti minut pois. Hetkikin kauemmin siellä, niin olisin voinut menettää silmäni, Leno kertoi.

Leno sammutti palon kasvoistaan Killackeyn työpaidalla. Ensihoitajat saapuivat muutamassa minuutissa.

Grossman Burn Centerissä Lenoa hoiti muun muassa kirurgi Peter Grossman, joka on kertonut Lenon palovammojen olevan pahemmat kuin hän odotti.

– Jay on ehdottomasti poikkeuksellinen siinä, miten hyvin hän on parantunut ottaen huomioon hänen vammojensa vakavuuden, Grossman kertoi.

Leno kieltäytyi ottamasta kipulääkkeitä, koska halusi muistuttaa itseään tyhmyydestään. Sairaalassa Lenon tukena oli hänen vaimonsa Mavis, jonka kanssa hän on ollut naimisissa jo 42 vuotta.

Kuusi päivää sen jälkeen, kun Leno pääsi sairaalasta, hän esiintyi jo stand upin parissa Hermosa Beachilla, Los Angelesissa.

Leno tunnetaan parhaiten hänen isännöimästään The Tonight Show -ohjelmasta. Hän juonsi ohjelmaa 1992–2009 sekä 2010–2014. Hän on juontanut myös omaa nimeään kantavaa The Jay Leno Show -talk show’ta. Niin ikään hänet tunnetaan rakkaudestaan autoihin: hän omistaa arviolta 180 autoa ja 160 moottoripyörää.

Lähde: People

Lue myös:

    Uusimmat