Jay Leno omistaa lähes 350 ajoneuvoa, mutta ei yhtäkään Ferraria – tässä yllättävä syy

Ferrarin ostaminen on monelle suuri haave, mutta tälle miehelle se on liian suuri koettelemus.

The Tonight Show'n juontajana ja koomikkona sekä maineensa että arviolta noin 450 miljoonan dollarin omaisuutensa kerryttänyt Jay Leno on ollut aina kivenkova automies. Nykyisin hänellä on oma tv-ohjelma, Jay Leno's Garage, jossa toinen toistaan upeampiin ja harvinaisempiin autoihin tutustutaan erityisesti yhdysvaltalaisten rakastaman miehen johdolla

Leno on tiedetty omistavan hurjan määrän erilaisia ajoneuvoa, mutta 181 autoa ja 160 moottoripyörää on enemmän kuin moni olisi uskaltanut edes veikata. Hänen kokoelmiinsa kuuluu niin arvokkaita superautoja kuin äärettömän harvinaisia mittatilauspyöriä.

Lenon tallista ei kuitenkaan löydy yhtäkään Ferraria, vaikka italialaisvalmistajan luomuksia voidaan pitää superautojen arkkityyppeinä. Leno paljasti Jason Steinin keskusteluohjelmassa, ettei aio ostaa Ferraria, mikäli valmistaja ei muuta tapaa, jolla se myy autojaan.

– En ole koskaan tykännyt heidän jälleenmyyjiensä kanssa toimimisesta. En halua antaa kenellekään 25 tonnia kirjekuoressa, tiedäthän. En halua joutua ostamaan kahta Mondialia, Leno sanoi viitaten 1980- ja 1990-lukujen Ferrari Mondialiin.

Lenon kommentista on pääteltävissä, ettei Ferrarin toimintatapa ole alkanut närästää ihan hiljattain.

Yhdysvaltalainen autojulkaisu The Drive kertoo Ferrarin pitävän sen pitkäaikaisia asiakkaita suuressa arvossa, eikä kuka tahansa pääse ostamaan mitä tahansa autoa vain lyömällä rahaa tiskiin.

Artikkeli jatkuu videon jälkeen.

Tästä autosta maksettiin huutokaupassa lähes 50 miljoonaa dollaria 2:29
KATSO MYÖS: Tästä Ferrarista maksettiin huutokaupassa lähes 50 miljoonaa dollaria.

Maranellosta tulevista autoista hänellä ei sen sijaan ole pahaa sanottavaa.

– Ne ovat erinomaisia autoja. Tämä ei ole kritiikkiä itse autoja kohtaan. Kyse on siitä, että koska käytät valtavan summan rahaa, tulisi sinun saada tunteasi itsesi asiakkaaksi, hän jatkoi.

Leno on McLarenin miehiä

Ferrarille ei Lenolta irtoa kehuja, mutta McLarenille sitten senkin edestä:

– McLarenissa on erityisen fiksua sen jälleenmyyjien tarjoama palvelu. Kun ostin McLarenini, maksoin tasan sen, mitä hintalapussa luki, ja ostaminen oli kokemuksena erinomaisesti hoidettu prosessi. Minulla oli ollut autoni, MP4-12C, kuusi tai seitsemän kuukautta, kun he soittivat minulle ja ilmoittivat, että he voisivat päivittää sen 592 hevosvoimasta 617 heppaan. Kun kysyin hintaa, he sanoivat sen olevan ilmaista, Leno selitti.

Leno kehuu myös erästä McLaren-myyjää, joka sai taivuteltua hänet olemaan ottamatta 20 000 dollarin hintaisia hiilikuitujarruja, koska tämä ei kuulemma tekisi niillä katuajossa yhtään mitään.

Katso alta Jay Lenon haastattelu Jason Steinin YouTube-kanavalta.

Lue myös:

    Uusimmat