Jättiyllätys! Häpeällisen skandaalin jälkeen lähtöpassit F1:stä saanut Flavio Briatore on palaamassa ykkösiin – julkaisi salaperäisen videon toimitusjohtajan kanssa

Benettonin ja Renault'n tallipäällikkönä lähes 20 vuoden ajan toiminut Flavio Briatore on palaamassa ensi kaudeksi F1-sarjaan 12 vuoden tauon jälkeen.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Saudi-Arabian GP 3.-5.12.
Pe:
1. harjoitukset klo 15.25, 2. harjoitukset klo 18.55
La: 3. harjoitukset klo 15.55, aika-ajot klo 18.55, ennakkotunnelmat jo klo 18.00
Su: Saudi-Arabian GP klo 19.25, ennakkotunnelmat klo 18.30

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Briatore on julkaissut Instagram-tilillään videon, jossa hän hehkuttaa F1-toimitusjohtaja Stefano Domenicalin kanssa tulevaa.

–  Pysykää kuulolla ensi kautta silmällä pitäen, Domenicali aloittaa neuvottelupöydän äärellä kuvatun videon.

– Uutta energiaa, uutta voimaa, uutta jännitettä – Formula 1, Briatore jatkaa.

Videon ohessa julkaisemassaan tekstissä Briatore kertoo hieman enemmän.

– F1:ssä on alkamassa täysin uusi kappale. Tuomme teille jännitystä, viihdettä, hauskuutta ja energiaa, jota tämä fantastinen laji ansaitsee.

Se, että jotain on todella tapahtumassa käy entistä selvemmäksi, kun muun muassa Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner on kommentoinut videota.

– Mahtavaa nähdä sinut taas mukana.

Virallisia lausuntoja Briatoren tulevasta roolista ei ole toistaiseksi esitetty, mutta F1-mediassa 71-vuotiaalle italialaiselle kaavaillaan korkean profiilin tehtävää GP-viikonloppujen viihdepuolesta vastaavana johtajana.

Juttu jatkuu videoupotuksen jälkeen.

Briatoren johdolla Benetton voitti valmistajien maailmanmestaruuden 1995 ja Renault  2005–2006. Kuljettajien puolella Benettonin Michael Schumacher oli ykkönen 1994–1995 ja Renault'n Fernando Alonso 2005–2006.

Briatore sai lähtöpassit tallista ja koko sarjasta vuonna 2009. Syynä olivat edellisen vuoden Singaporen GP:n tapahtumat. Briatore ja Renault'n pääinsinööri Pat Symonds olivat tuolloin ohjeistaneet Nelson Piquet juniorin ajamaan tahallaan seinään, jotta radalle tulisi turva-auto ja Alonsolla olisi mahdollisuudet voittaa – ja näin myös tapahtui. Piquet paljasti kaiken saatuaan Renault'lta potkut kesken kauden 2009.

FIA langetti Briatorelle toistaiseksi voimassa olevan kiellon osallistua FIAn alaisiin tapahtumiin. Lisäksi Briatoren manageritalliin kuuluneilta kuljettajilta uhattiin viedä superlisenssi, mikäli nämä jatkaisivat yhteistyötä italialaisen kanssa. FIA kumosi kiellon pari vuotta myöhemmin päästyään sopuun Briatoren kanssa.

Sopu mahdollisti Briatorelle paluun F1-ympyröihin vuoden 2013 alusta lähtien, mutta hän on toistaiseksi tyytynyt pelkkiin yksittäisiin visiitteihin varikolla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja