Jättietsintöjen jälkeen murhattuna löydetyn Sarah Everardin kuolinsyy julki – Britanniaa kuohuttavasta teosta syytetään poliisia

Naiset jakavat turvattomuuskokemuksiaan, mutta miten miehen pitäisi reagoida? 5:40
MTV Uutiset Live: Everadin tapauksen myötä naiset ovat jakaneet turvattomuuskokemuksiaan ympäri maailmaa.

Britanniassa kuohui maaliskuussa, kun kadonnut 33-vuotias Sarah Everard löydettiin kuolleena mittavien etsintöjen päätteeksi. Sieppauksesta ja murhasta epäiltiin pian poliisia. Nyt naisen kuolinsyystä on kerrottu uutta tietoa.

Brittimedioiden  mukaan Suur-Lontoon poliisi on ilmoittanut Everardin kuolinsyyn, joka todettiin ruumiinavauksessa.

Kuolinsyyksi on ilmoitettu niskan tai kaulan alueelle kohdistunut paine. Osa medioista on otsikoinut tämän perusteella, että nainen kuristettiin kuoliaaksi, mutta poliisista tätä ei ole vahvistettu.

Everardin sieppauksesta ja murhasta syytetään 48-vuotiasta metropolialueella palvellutta poliisimiestä.

Mies odottaa vangittuna seuraavaa oikeuden kuulemista, joka on määrä pitää heinäkuussa. Varsinainen oikeudenkäynti odottaa lokakuussa.

Tapaus sai aikaan laajaa liikehdintää

Murha nosti maaliskuussa Britanniassa esiin naisten turvallisuuteen liittyviä ongelmia ja huolia.

Everard katosi yöllä kesken kotimatkan Claphamista Brixtoniin ja hänen ruumiinsa löydettiin viikkoa myöhemmin metsästä Kentissä.

Tapaus sai aikaan laajaa liikehdintää – niin kaduilla kuin sosiaalisessa mediassa.

Lontoon poliisi sai kuraa niskaansa laitettuaan käsirautoihin mielenosoittajia, jotka olivat kokoontuneet kunnioittamaan Everardin muistoa.

Britannian ohella myös muualla maailmassa naiset ryhtyivät jakamaan sosiaalisessa mediassa kokemuksiaan siitä, miten he ovat kokeneet turvattomuutta ja ahdistelua ulkona liikkuessaan.

Lue myös:

    Uusimmat