Lewis Hamilton kommentoi tulevaisuuttaan: pitkällä kisatauolla oli merkittävä vaikutus suunnitelmiin

Valtteri Bottas haastaa kotiradalla ajavan Lewis Hamiltonin MM-sarjan johtopaikasta viikonloppuna – näistä asetelmista lähdetään kohti Britannian GP:tä 10:24
Niki Juusela ennakoi Silverstonen F1-viikonloppua MTV Uutiset Livessä.

Lewis Hamilton kertoi torstaina aikovansa jatkaa F1-uraansa vielä ainakin kahden tai kolmen vuoden ajan.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Britannian GP suorana 31.7.-2.8.
Pe: 1. harjoitukset klo 12.55, 2. harjoitukset klo 16.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Britannian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Hamilton, 35, on tällä kaudella F1-sarjan toiseksi vanhin kuljettaja Kimi Räikkösen, 40, jälkeen. Räikkösen uran jatkosta ei ole vielä tietoa, mutta Hamiltonin F1-uran jatko näyttää olevan enää uuden Mercedes-sopimuksen allekirjoittamista vaille valmis.

Mercedes on tehnyt tallipäällikkö Toto Wolffin ja emoyhtiö Daimlerin puheenjohtajan Ola Källeniuksen suulla hyvin selväksi sen, että talli on aikeissa jatkaa ensi kaudella kuljettajakaksikolla Hamilton–Valtteri Bottas.

Torstaina Silverstonessa Hamiltonilta kysyttiin, minkälaisia urasuunnitelmia hänellä tässä vaiheessa on, ja kuusinkertaisen maailmanmestarin vastauksen perusteella Michael Schumacherin lyömättömänä pidetyt F1-ennätykset ovat toden totta vaarassa.

– En voi luvata mitään, mutta suunnitelmissani on olla täällä (Silverstonessa) ensi vuonna. Toivottavasti meillä on silloin fanejakin paikalla, Hamilton aloitti.

– En tiedä, miten pitkään voin jatkaa uraani. Kun kauden alku peruttiin, se oli monessa mielessä negatiivista, mutta toisaalta se antoi energiaa keskittyä muihin asioihin. Se tarjosi tilaa hengittää. Se antoi lisää energiaa, ehkä jopa niin, että voin jatkaa uraani pidemmälle kuin olin suunnitellut. Haluan suorittaa tällä tasolla ikuisesti, mutta tietysti jossain vaiheessa fyysinen ja henkinen puoli heikkenevät. En tiedä, milloin se tapahtuu.

Hamilton on tällä hetkellä yhden MM-tittelin (6–7), viiden osakilpailuvoiton (86–91) ja kahden palkintokorokesijoituksen (153–155) päässä Schumacherin ennätyslukemista. Jos kaikki menee Hamiltonin suunnitelmien mukaan, nämä kaikki ennätykset ovat tulevaisuudessa hänen nimissään.

– Haluan ansaita paikkani täällä. En voi ottaa paikkaani annettuna vain, koska minulla on mestaruuksia vyölläni. Täytyy ansaita suorituksillaan oikeus olla täällä. Tavoitteenani on saavuttaa tuloksia vastedeskin. Näen ajavani vielä ainakin kolme vuotta.

Lue myös:

    Uusimmat