Ferrarin jättävä Sebastian Vettel joutui kiusallisen kysymyksen eteen: "En tiedä, mitä sanoa"

Valtteri Bottas haastaa kotiradalla ajavan Lewis Hamiltonin MM-sarjan johtopaikasta viikonloppuna – näistä asetelmista lähdetään kohti Britannian GP:tä 10:24
Niki Juusela ennakoi Silverstonen F1-viikonloppua MTV Uutiset Livessä.

Ferrarin suorituskyky on suorastaan romahtanut viime kaudesta, ja mikä tallin kannalta pahinta, puheenjohtaja John Elkannin mukaan parempaa ei ole luvassa vielä vähään aikaan.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Britannian GP suorana 31.7.-2.8.
Pe: 1. harjoitukset klo 12.55, 2. harjoitukset klo 16.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Britannian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Kaksi viikkoa sitten ajettu Unkarin GP oli ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun sekä Sebastian Vettel että Charles Leclerc ylsivät aika-ajojen viimeiseen osioon. Vettel oli viides ja Leclerc kuudes, mutta molemmat jäivät Mercedeksen Lewis Hamiltonista lähes 1,5 sekuntia.

SF1000-auton kisavauhti on suhteessa hieman parempaa mutta Ferrarin mittapuulla ei millään tavalla hyväksyttävää. Leclerc on MM-pisteissä seitsemäs (18 pistettä), Vettel kymmenes (9). Valmistajissa Ferrari on kolmen osakilpailun jälkeen viidennellä sijalla.

Puheenjohtaja John Elkannin mukaan Maranellossa on syytä varautua siihen, että heikot tulokset jatkuvat vähintään ensi kauden loppuun saakka. Tämä johtuu siitä, että autojen kehitystyötä on rajattu niin, että tallit ajavat kaudella 2021 hyvin samanlaisilla autoilla kuin 2020.

Kaudella 2022 voimaan astuu lähihistorian suurimmat tekniset sääntömuutokset, ja Elkannin mukaan vasta ne tarjoavat Ferrarille mahdollisuuden nousta takaisin kärkisijoille taistelemaan voitoista.

Vuodesta 2015 lähtien Ferrarilla ajanut Vettel ei ole enää tuolloin osa Ferraria. 33-vuotiaan saksalaisen ura tallissa tulee päätökseensä tämän kauden jälkeen, kun Ferrari ei tarjonnut hänelle enää jatkosopimuksta.

Kun tilanne on tämä Vetteliltä kysyttiin torstaina Britannian GP:n lehdistötilaisuudessa, onko hän jopa tyytyväinen, ettei hänen tarvitse ajaa Ferrarilla enää ensi vuonna, kun menestystä ei mitä ilmeisimmin ole luvassa.

Kysymys osoittautui vähintäänkin kiusalliseksi.

– Ööm, tuota... En tiedä, mitä sanoa, tuolissaan kiemurrellut Vettel naurahti.

Mutta jatkoi sitten:

– Tietysti minusta tuntuu pahalta tallin puolesta. Kaikki ovat erittäin sitoutuneita ja työskentelevät kovasti sen eteen, että Ferrari voittaisi. Sille on syynsä, miksi niin ei ole viime vuosina käynyt. Meillä on ollut hyviä ja ei-niin-hyviä vuosia. Intohimossa ja omistautumisessa ei ole moitittavaa. Tämä on vaikea vuosi. Toivon tallille parasta, mutta tämän kauden jälkeen se (miten he pärjäävät) on minulle epäolennaista.

Vettelin vieressä istuneelle Leclercille sama kysymys muotoiltiin hieman toisin. Leclerc on solminut Ferrarin kanssa vuoteen 2024 ulottuvan sopimuksen, ja häneltä kysyttiin, miten turhauttavaa se on, ettei lähivuosina ole luvassa menestystä.

– Ei ole turhautumista. Meidän täytyy olla rehellisiä vaikeina aikoina. Tämä ei ole helppoa. Meiltä vaaditaan paljon työtä, että voimme olla taas siellä, missä haluamme. Tällä hetkellä emme ole siellä. Paljon työtä on edessä. Ei turhautumista. Olen motivoitunut tekemään parasta mahdollista työtä, Leclerc sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat