Jatkuuko Kimi Räikkösen F1-ura? Jäämiehen hyvä ystävä Toni Vilander puhuu ”isosta rajapyykistä”

1:56
Jatkaako Kimi Räikkönen F1-uraansa? C Moren F1-asiantuntija Toni Vilander perkaa tilannetta

Vieläkö Kimi Räikkönen päättää jatkaa F1-uraansa vai ajaako hän nyt viimeistä kauttaan autourheilun kuninkuusluokassa? Tämä on yksi formulavarikon kuumista kysymyksistä kesätauon alla. Räikkösen hyvä ystävä, C Moren F1-asiantuntija Toni Vilander myöntää, että Räikkösen F1-ura voi olla katkolla.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Venäjän GP 24.9.-26.9.
Su: Venäjän GP klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Samaista jatkopyörittelyä käytiin jo viime syksynä, kun Räikkösen silloinen kaksivuotinen sopimus oli päättymässä. Alfa Romeo päätti jatkaa nykyisten kuljettajiensa sopimuksia, minkä myötä Räikkönen ja Antonio Giovinazzi ajavat myös tällä kaudella italialaissveitsiläisessä tallissa.

Nyt isoin pyörittely kohdistuu Räikköseen, jonka pitkä F1-ura uhkaa tulla päätökseen.

– Olen mennyt tässä niin monesti miinaan, Räikkösen hyvä ystävä Toni Vilander naurahtaa, kun häneltä kysytään Jäämiehen tilanteesta.

– Silloin kun hänen ensimmäinen Ferrari-pestinsä päättyi vuonna 2009 ja hän vetäytyi rallin pariin, niin Kimin ei pitänyt enää ikinä palata formuloihin. Sen hän myös itse sanoi, Vilander muistelee Räikkösen uran aiempia käänteitä.

– Jotenkin tällä hetkellä, jos sanoo, että tämä on Kimin viimeinen kausi, niin sekin on mahdollista, Vilander myöntää.

Räikkönen ajaa nyt kolmatta kauttaan Alfa Romeolla, minne hän siirtyi Ferrarilta.

Ferrarilla on oma vaikutuksensa Alfa Romeon tilanteeseen, sillä tallit tekevät vahvaa yhteistyötä. Alfa Romeon  Antonio Giovinazzi kuuluu edelleen Ferrarin nuorten kuljettajien ohjelmaan.

– Ferrarilla on paljon lahjakkuuksia. Jotkut ovat sellaisia, joita ei edes kunnolla vielä tiedetä F1-ympyröissä. Siellä on sellaisia kuskeja, jotka olisi hyvä saada eteenpäin, Vilander muistuttaa.

Mutta. Vilanderin mukaan Räikkösellä on paljon omaa päätäntävaltaa ratkaisuun liittyen.

– Hän pystyy tekemään asioita sen eteen, jos hän haluaa jatkaa. Siellä on se markkina-arvo, maailmanlaajuinen tunnettavuus ja kaikki F1:ssä otetut saavutukset. Hänellä on allaan pitkä taival F1:ssä ja jossain vaiheessa se tulee päätökseen. Tämä on aika iso rajapyykki, koska siellä taustalla painaa se, että nyt pitäisi sitoutua kokonaiseen seuraavaan kauteen. Se ei ole mikään pikkujuttu, Vilander pyörittelee.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja