Mainos

Järvilehdon nopeuspuheet vaihdelleet pitkin tutkintaa

Muun muassa törkeästä kuolemantuottamuksesta syytetyn Jyrki Järvilehdon käsitys turmaveneen nopeudesta on muuttunut reilusti esitutkinnassa tehtyjen kuulustelujen ja oikeusistunnon välillä.

Järvilehto sanoi eilen Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa, että hän ja turmassa kuollut ystävänsä ovat ajaneet usein erittäin kovaa vauhtia turmapaikalla eli Jomalvikin kanavassa. Tuolloin ajopelinä on ollut hänen ystävänsä tuhannen hevosvoiman moottorilla varustettu vene.

– Olemme menneet huomattavasti kovempaakin kuin mitä tällä kertaa. Ja aina olemme menneet läpi, Järvilehto sanoi.

Syyttäjän mukaan veneen navigaattorin tallentamat tiedot todistavat, että nopeus kanavaan tultaessa on todennäköisesti ollut 86 kilometriä tunnissa, kanavassa 79 kilometriä tunnissa.

Tutkinnassa eri tarina

Vielä heinäkuussa, jolloin Järvilehtoa kuulusteltiin ensimmäisen kerran, arvio oli toisenlainen. Tuolloin poliisin mittaama nopeus kuulosti Järvilehdosta "uskomattomalta".

– Mielestäni vene ei voi kulkea noin kovaa. En kiellä sitä, että olisi ajettu kovaa, mutta tuskinpa noin kovaa, Järvilehto sanoi kuulustelussa.

Vielä yksi versio asiasta kuultiin kuluvan vuoden maaliskuussa. Tuolloin Järvilehto kielsi kokonaan, että hän olisi koskaan ajanut Jomalvikin kanavan läpi kovaa vauhtia.

– En ole aikaisemmin ajanut kovalla vauhdilla läpi kanavan, Järvilehto sanoi maaliskuun kuulustelussa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.