Mainos

Järvenpään autopommista epäiltyjä kiinni

Keskusrikospoliisi on ottanut kiinni neljä miestä epäiltyinä autopommin asentamisesta tuusulalaisen naisen autoon.

Keskusrikospoliisi otti tänään kiinni neljä miestä epäiltyinä osallisuudesta autopommin asentamiseen tuusulalaisen naisen autoon. Kiinniotot tapahtuivat poliisin omien tutkimusten perusteella "asunnoista Keski-Uudellamaalla". Kaksi kiinniotoista tapahtui aikaisin aamulla ja kaksi aamupäivällä.

Miehiä kuulustellaan tänään. Kuulustelujen perusteella poliisi päättää pidättämisestä, minkä jälkeen on ratkaistava heidän mahdollinen vangitsemisensa maanantaihin puoleenpäivään mennessä.

Tutkinnanjohtaja rikoskomisario Ari Soronen oli tänään edelleen varsin vaitonainen tutkintaan liittyvistä yksityiskohdista. Teon motiivi ei vielä ollut tiedossa, ja tutkinta eteni useilla eri linjoilla. Komisario Soronen kertoi kuitenkin, että poliisi etsii tapaukseen liittyen myös räjähdysaineita.

Poliisilla on tiedossaan viime ajoilta kaksi louhintaräjähteisiin kohdistunutta murtoa, joissa on anastettu samaa räjähdettä, mitä autoon asennetussa pommissa oli. Tuusulalaisen 34-vuotiaan naisen autosta löytyi auton alustaan asennettuna räjähde maanantaina. Kyseessä oli runsaan kilon painoinen määrä muovailtavaa räjähdysainetta. Panos oli toimintakuntoinen.

Pommiautolla oli ehditty ajaa varhain aamulla Tuusulassa ja Järvenpäässä kymmenisen kilometriä ennen kuin se huomattiin. Järvenpään poliisilaitoksen pommiryhmä purki räjähdepanoksen aamupäivällä Alhotiellä. Pommiauto ja siitä purettu räjähde toimitettiin keskusrikospoliisin tarkempiin tutkimuksiin. Poliisin arvion mukaan pommi olisi aiheuttanut sirpale- ja painevahinkoja runsaan sadan metrin säteellä.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.