Jarno Pikkarainen oli lähdössä Espanjaan, kun puhelin soi – nyt viritellään SM-liigan sensaatiota: "Ylivoimassa prosentteja kuin pilsnerissä"

20:38
Liigaviikossa puhuttiin HPK:n valmentajanvaihdoksesta.

Jarno Pikkarainen, 48, hyppäsi SM-liigan valmentajaurallaan toisen kerran kehiin kesken kauden, kun hän otti vastaan HPK:n päävalmentajan pestin. Tulos on ollut erinomainen, vaikka hän hyppäsi suoraan altaan syvään päätyyn. 

Kummassa olisit mieluummin, Espanjassa golfkentän terassilla siemailemassa janojuomaa vai autossa pimeällä valtatie kympillä matkalla jäähalliin kertomaan topatuille miehille, että miten ohjauspeli pannaan kuntoon?

Jääkiekkovalmentaja Jarno Pikkarainen päätti valita jälkimmäisen, vaikka hänellä oli varattuna viiden viikon matka Espanjaan. Pikkarainen oli jo valmistautunut pitämään välivuotta, mutta haaste ja jääkiekon lumo imivät mukanaan

– Sää on marraskuussa Suomessa vähän huono, mutta muuten ei ratkaisu harmita, Pikkarainen sanoi MTV Urheilulle. 

Voitot ovat auttaneet kummasti. 

Ei yhtään tuttua pelaajaa

Pikkarainen aloitti kolmella voitolla, jota seurasi neljän ottelun tappioputki. TPS-tappion jälkeen tilille on rapsahtanut kahdeksan voittoa. 

Pikkarainen myöntää, että alku kului perusasioihin perehtymisessä. 

– En ollut nähnyt yhtään HPK:n peliä ja tilanne oli sikälikin harvinainen, ettei ollut valmentanut yhtään joukkueen pelaajaa ennen.

Pikkarainen korvasi vuonna 2015 potkut saaneen Miika Elomon TPS:ssä, mutta tilanne oli täysin erilainen. Kausi oli jo Turussa käytännössä ohi ja kaikki mahdolliset pelaajat myyty. 

Nyt HPK:lla on taivas auki. 

– Alussa oli tosi tärkeää, ettei ylivalmenna. Isot ja tärkeät asiat piti saada kuntoon. Ja hyvin meidän tekeminen on parantunut. 

Ei maalintekokilpailua

HPK:n pistesaalis on hämmästyttävän hyvä, kun ottaa huomioon joukkueen ylivoimapelin tehon. Koko kauden ylivoimaprosentti on poikkeuksellisen huono, 5,88. 

Pikkaraisen aikana 15 ottelussa ylivoimamaaleja on syntynyt kaksi: nekin on merkattu jämäsekunteja pelanneelle neloskentälle. 

– Ylivoimaprosentti on sama kuin vahvuus pilsnerissä, heittää Pikkarainen viittauksen laimeaan olutjuomaan. 

Jos ylivoimaprosentti vastaa nyt ensimmäisen veroluokan, enintään 2,8 tilavuusprosentin tuotetta, loppukauden aikana on mahdollisuus kääntää lukemat vastaamaan lähemmäs väkevää rommia. 

Pikkarainen kehuu kuitenkin alivoimapeliä, pelin tasoa tasakentällisin ja maalivahtipeliä. 

– Ei meidän peleistä ole tarkoitus tulla maalintekokilpailua jatkossakaan. 

Lukko–HPK C Moressa keskiviikkona alkaen kello 18.30.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja