Mainos

Järkyttävät kuvat! Tästä syystä sinun ei tulisi koskaan heittää hammaslankaa vessanpönttöön

Luonnossa hajoamaton hammaslanka voi viemäriputkistoon päätyessään aiheuttaa todellisen ongelmatilanteen. 

Vaikka vessanpönttöön tulisi heittää ainoastaan vessapaperia, monikaanei toteuta tätä sääntöä. Vessanpönttöön tuleekin heitettyä kaikkea ylimääräistä aina hiuksista purukumeihin. Vaikka näiden pönttöön päätyvien asioiden ei uskoisi aiheuttavan haittaa, todellisuus voi kuitenkin olla aivan toinen.

Yllättävän pienetkin asiat voivat tukkia pönttösi. Yksi näistä asioista on viattomalta tuntuva hammaslanka, joka päätyy monella pönttöön roskiksen sijaan.

Voi kasvaa lumipalloefektin lailla valtavaksi ongelmaksi

Hammaslanka voi aiheuttaa ongelmia materiaalinsa vuoksi. Hammaslanka valmistetaan tekokuidusta, kuten nailonista, eikä se tämän vuoksi hajoa pöntössä, vaan voi aiheuttaa niin tukoksia kuin ympäristöongelmiakin.

Putkitöihin keskittyvän Boulden Brothersin mukaan pöntöstä alas vedetty hammaslanka voi kietoa ympärilleen vessapaperia ja muita sinne heitettyjä asioita, kuten hiuksia ja tamponeita. Juuri tämä voi aiheuttaa vakavia tukoksia ja pahimmassa tapauksessa jopa rikkoa putkistoja. Ja putkistojen rikkoutuessa jätevesi voi aiheuttaa ongelmia niin ihmisten kuin vesienkin terveydelle.

Pienellä asialla voi siis olla todella valtavat seuraukset. Heitä siis hammaslanka aina roskakoriin, vaikka se tarkoittaisikin samalla sitä, että joutuisit tyhjentämään roskakorin aiempaa useammin. Myös brittiläinen ympäristösuojeluviranomainen muistuttaa, että vedenpuhdistusjärjestelmiä ei ole suunniteltu poistamaan hammaslankoja jätevedestä.

Seuraavat putkistoista tehdyt löydökset voivat saada sinut ymmärtämään, kuinka vakavasta asiasta todellisuudessa oikein on kyse.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

***


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.