Tärkeä muistutus: Tältä näyttää, kun viemäri menee tukkoon "vessapaperin korvikkeista"

Vessapaperimeemien aikakaudella on hyvä muistaa, ettei pönttöön saa laittaa mitään muuta kuin vessapaperia ja ihmiskehon tuotoksia.

Koronaviruskriisin alettua tuskin kukaan on voinut välttyä vessapaperin hamstraamiseen liittyviltä uutisilta tai meemeiltä. Esimerkiksi amerikkalaispoliisi julkaisi aiemmin hupaisan listan "vessapaperin korvikkeista".

Buzzfeed News kuitenkin muistuttaa, että vessapaperin korvikkeita ei hauskoista huumorikuvista huolimatta tulisi koskaan panna vessanpönttöön.

"Kehotamme kansalaisia hävittämään pyyhkeet roskakoriin"

Yhdysvaltalainen rakennusvirasto julkaisi Twitterissä esimerkkikuvan putkitukoksen karuista seurauksista. Jos kansa on varomatonta, kuvasta voisi tulla totta myös koronakriisin aikana.

– Ymmärrämme, että suuren kysynnän vuoksi vessapaperia ei kenties ole tarjolla, jolloin kosteuspyyhe voi olla vaihtoehto. Kehotamme kansalaisia hävittämään pyyhkeet roskakoriin. Olkaa niin kilttejä, älkää vetäkö pyyhkeitä vessasta, vaikka niissä lukisi, että ne voi panna pönttöön. Ei voi, Needham DPW kirjoitti kuvansa ohessa.

Esimerkkikuvassa on tukkeutunut viemäriputki.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Pönttöön vain "sitä itseään"

Samat ohjeet pätevät myös Suomessa. Pönttöön tulee laittaa vain ihmiskehon tuotoksia ja vessapaperia. Kaikki muu kuuluu roskakoriin.

Samaa viestiä jakoi Los Angelesissa toimiva virasto. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Lue myös:

    Uusimmat