Järkyttävä video Kiinasta: Tesla-kuskin kaahaus tappoi kaksi sivullista – kuljettaja syyttää autoa

Valvontakamerat taltioivat kahden ihmisen kuolemaan johtaneen kaahauksen Kiinassa. Artikkelin yläpuolella oleva video voi järkyttää herkimpiä.

Uutistoimisto Reutersin käsiinsä saama video näyttää tilanteen, jossa kaksi ihmistä menetti henkensä Kiinassa reilu viikko sitten.

Chaozhoussa lauantaina 5. marraskuuta sattunut traaginen tapahtumaketju sai alkunsa, kun kiinalaismiehen ohjastama Tesla Model Y kiihdytti toistaiseksi tuntemattomasta syystä hurjaan nopeuteen.

Onnettomuuden taustalla olevat syyt eivät ole vielä tiedossa. Kuljettajan mukaan hänen Teslansa kiihdytti yllättäen, eikä hän saanut sitä itse pysäytettyä. Auto pysähtyi vasta rajun törmäyksen seurauksena parin kilometrin päässä lähtöpaikasta.

55-vuotias kuljettaja osui autollaan kahteen polkupyöräilijään ja kahteen moottoripyöräilijään. Uhreista kaksi kuoli ja kolme loukkaantui vakavasti, mukaanlukien Teslan kuljettaja itse.

Tesla on vahvistanut videon aitouden ja kertoo avustavansa viranomaisia tapauksen tutkinnassa. Toistaiseksi tiedossa on vain se, minkä voi videoltakin päätellä, että auton jarruvalot eivät syttyneet missään vaiheessa.

Viranomaisten mukaan kuljettaja ei ollut alkoholin tai muiden päihteiden vaikutuksen alaisena.

Kiinassa sattui marraskuun alussa toinen vastaava tapaus, jossa kuljettaja ei omien sanojensa mukaan saanut rajusti kiihdyttänyttä autoaan hidastamaan vauhtia jarrupoljinta painamalla. Tässä tapauksessa ei syntynyt henkilövahinkoja, vaan kuljettaja onnistui ottamaan tilanteen hallintaansa ohjaamalla auton väkisin päin kaidetta.

Lähde: Reuters

Lue myös:

    Uusimmat