Euro NCAP: Tässä on maailman turvallisin auto

Tesla Model Y on maailman turvallisin auto 3:39
Katso videolta, miten Tesla Model Y:tä rääkättiin Euro NCAPin toistaiseksi vaativimmassa törmäystestissä.

Maailman turvallisin uusi auto on Tesla Model Y, jos autot laitetaan järjestykseen Euro NCAPin uusimman ja toistaiseksi vaativimman törmäystestin tulosten mukaan.

Euroopassa autojen kolariturvallisuutta arvioiva Euro NCAP kertoi jo aiemmin tänä vuonna, että Tesla Model Y nappasi sen testissä täydet viisi tähteä. Nyt instituutio on paljastanut lisää tietoa Model Y:n tuloksista.

Se kertoo Saksassa valmistetun Model Y:n saaneen korkeimman yleisarvosanan, joka yhdellekään autolle on myönnetty sen uusimmassa testissä. Model Y sai aikuiselle matkustajalle tarjoamastaan suojasta 97 pistettä ja aktiivisista turvallisuusominaisuuksistaan 98 pistettä sadasta.

Euro NCAPin pääsihteeri oli amerikkalaisvalmistajan suoritukseen enemmän kuin tyytyväinen.

– Onnittelut Teslalle Model Y:n aivan erinomaisesta ja ennätyksiä rikkovasta tuloksesta, Michiel van Ratingen hehkutti Euro NCAPin tiedotteessa.

Samalla testauskierroksella Model Y:n kanssa testattiin myös Kia Niro, Genesis GV60 sekä kiinalaisen Great Wallin ORA Funky Cat ja WEY Coffee 01. Näistä kaikki muut paitsi Kia Niro saivat täydet viisi tähteä. Vakiovarusteinen Niro jäi neljään tähteen, mutta lisävarusteena saatavalla turvapaketilla tulos oli täydet viisi tähteä.

Lähde: Euro NCAP

Lue myös:

    Uusimmat