Menivätkö vaihteet sekaisin? Kaksi kuoli autovalmistajan pääkonttorilla tapahtuneessa karmeassa onnettomuudessa

Kiinalaisvalmistajan uutuusmalli ei ole vielä markkinoilla, mutta siitä huolimatta auto oli osallisena kaksi henkeä vaatineessa traagisessa onnettomuudessa.

Kiinassa kaksi ihmistä kuoli, kun Nio ET5 -sähköauto putosi maahan pysäköintirakennuksen kolmannesta kerroksesta. Tapaus sattui yhtiön pääkonttorilla Shanghaissa viime keskiviikkona.

Auton kyydissä olivat Nion työntekijä sekä yhtiön alihankkijan edustaja. Aiemmin raportoitiin, että toinen menehtyneistä olisi ollut sivullinen ohikulkija, mutta sittemmin on varmistunut, että kummatkin olivat auton kyydissä onnettomuuden sattuessa.

Nio kertoi sosiaalisessa mediassa, ettei tragedia ollut seurausta autossa olleesta viasta, vaan kyseessä oli onnettomuus.

Observerin siteeraamien paikallisten medialähteiden mukaan kuljettaja oli mahdollisesti luullut kytkeneensä peruutusvaihteen, mutta auto lähtikin eteenpäin kohtalokkain seurauksin.

Tapahtumapaikalta pian onnettomuuden jälkeen kuvattu video näyttää, kuinka oranssipukuiset pelastajat yrittävät auttaa uhreja. Videolla näkyy pahasti rutussa oleva auto, joka on pudonnut kyljelleen.

Uhrien pelastamiseksi ei kuitenkaan ollut tehtävissä mitään.

Katso Twitter-upotus alta.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Vuonna 2014 perustettu Nio on pörssiyhtiö, jonka autoja myydään jo muun muassa Norjassa ja Ruotsissa.

Viime vuoden lopulla esitelty ET5-sähkösedan saapuu markkinoille syksyllä. Sen kalleimpaan versioon on määrä tulla peräti 150 kWh:n akku, jonka turvin toimintamatka riittäisi tuhannen kilometrin ajoon yhdellä latauksella. ET5 kilpailee ostajista muun muassa Tesla Model 3:n ja BMW i4:n kanssa.

NIO ES8 pärjäsi Euro NCAPin törmäystestissä erinomaisesti 3:41
KATSO MYÖS: Näin Nio ES8 -katumaasturi pärjäsi kolaritestissä.

Lue myös:

    Uusimmat