Järkyttävä välikohtaus Teuvalla: Joukko miehiä ja naisia pahoinpiteli 18-vuotiaan miehen ja turmeli sekä töhri auton, uhri voi yhä huonosti – "He huusivat, että tappakaa tää mamu"

Järkyttävä rikos Suomessa: iso joukko eri ikäisiä miehiä ja naisia pahoinpiteli 18-vuotiaan miehen ja turmeli tämän auton 0:36
Al-obaidi on kohdannut aiemminkin rasismia, mutta häntä ei ole koskaan aiemmin pahoinpidelty.

Joukon eri ikäisiä miehiä ja naisia epäillään pahoinpidelleen nuoren maahanmuuttajataustaisen miehen Teuvalla perjantain ja lauantain välisenä yönä. Mies kertoo MTV Uutisille olleensa sairaalassa yli vuorokauden ja voi edelleen huonosti. Poliisi tutkii tapausta pahoinpitelyrikoksena.

Katso videolta kuvat miehen autosta, joka turmeltiin.

Poliisi tutkii tapausta pahoinpitelyrikoksena

Pahoinpitelystä on tehty rikosilmoitus. MTV Uutiset tavoitti kyseisen rikoksen tutkinnanjohtajan Jari-Matti Marttalan.

– Tapaus on esitutkinnassa ja sitä tutkitaan pahoinpitelyrikoksena. Yksi henkilö on ollut kiinniotettuna ja on nyt vapautettuna, Marttala kertoo.

– Kaikkia paikalla olleita ei ole vielä kuultu, joten en voi kommentoida tutkintaa enempää. Rikoskokonaisuuteen liittyy autolla seuraamista ja pahoinpitelyä, hän täsmentää.

Poliisi on tietoinen siitä, että uhrin vammat ovat vaatineet sairaalahoitoa.

"Nousivat autoni päälle ja rikkoivat lasit"

Rikoksen uhri, 18-vuotias Fares Al-Obaidi, kertoo MTV Uutisille olleensa kuljettamassa ystäviään mökiltä, kun hänen ajamaansa autoa alkoi seurata useampi auto pienellä mökkitiellä. Autot yrittivät miehen mukaan ohittaa hänen autonsa ja saada tämän pysähtymään. 

– Kun pääsimme isommalle tielle, eräs meitä seuranneista autoista ajoi sivuttain eteemme. Muut autot ohittelivat meitä sivuilta ja takaa, mikä johti lopulta siihen, että autoni suistui ojaan, Al-Obaidi kertoo.

– Kun auto oli suistunut ojaan, meitä seuranneet ihmiset tulivat isolla joukolla ulos autoistaan. Joukossa oli eri ikäisiä miehiä ja naisia, jotka nousivat autoni päälle ja rikkoivat lasit. Lopuksi he ottivat minut kiinni, mies jatkaa.

”He huusivat, että tappakaa tää mamu”

–Yritin väistää paria ihmistä, mutta heitä oli monta. He kävivät päälleni, löivät ja hakkasivat minua niskaan kivillä. Koko vartaloni pahoinpideltiin ja he huusivat, että ”tappakaa tää mamu”, Al-Obaidi kuvailee tapahtumien kulkua MTV Uutisille.

– Makasin maassa ja minua hakattiin. Lopuksi he ottivat minua niskasta kiinni niin, etten pystynyt enää hengittämään. Huusin, että en pysty oikeasti enää hengittämään. Joku heistä vastasi ”hyvä että sä kuolet mamu”, mies jatkaa.

Miehen ystävät soittivat poliisille. Poliisin saapuminen kesti Al-Obaidin mukaan kuitenkin kauan, sillä poliisi tuli pieneen maalaiskuntaan kauempaa. 

Al-Obaidi kertoo, että kesti lähes tunnin, ennen kuin häntä lähdettiin viemään ambulanssilla Seinäjoen kautta Vaasaan sairaalaan.

Mies ei tuntenut rikoksen tekijöitä entuudestaan

Pahoinpitelyn tekijät olivat uhrille tuntemattomia. Hänen mukaansa autoja oli useita, joista jokaisessa oli kuljettajan lisäksi matkustajia. Tekijät olivat eri ikäisiä miehiä ja naisia.

–Tiellä oli paljon ihmisiä ja jokaisesta autosta tuli ehkä neljä tai viisi ihmistä ulos, Al-Obaidi kuvailee.

Miehen fyysinen vointi on jo parempaan päin, mutta hän voi edelleen henkisesti huonosti. Hän ei muista kaikkia tapahtuman yksityiskohtia eikä sitä, miten pääsi ambulanssiin.

– En voi vieläkään hyvin. Aina kun asia tulee mieleen, se aiheuttaa minulle huonoa vointia.

MTV Uutiset on nähnyt miehen potilaskertomuksen, jossa määritellään erinäisiä vammoja pään, kaulan, kyynärpään, polvien ja vatsan alueella.

”Me kaikki olemme vain ihmisiä, jotka elävät yhdessä ja samassa maailmassa”

Teuva on pieni kunta Etelä-Pohjanmaan maakunnassa. Mies kertoo, että siellä ei asu juuri lainkaan ulkomaalaistaustaisia ihmisiä. 

Al-Obaidin mielestä tilanne rasismin suhteen on vaikea.

–En tiedä, onko tehtävissä mitään, että tällä tavalla käyttäytyvät ihmiset muuttuisivat, mies sanoo.

Al-Obaidi on kohdannut aiemminkin rasismia, mutta häntä ei ole koskaan aiemmin pahoinpidelty. 

Mies korostaa, että kaikkia ihmisiä tulisi kohdella samanarvoisesti. 

– Ei sillä ole väliä, oletko maahanmuuttaja vai et. Veren värimme on sama riippumatta siitä, mikä ihon värimme on. Toivon että kaikki ymmärtäisivät, että olemme ihmisiä, jotka elävät yhdessä ja samassa maailmassa.

Tapaus nousi julkisuuteen sosiaalisessa mediassa

Tapaus on järkyttänyt sosiaalisessa mediassa. Mari Aaltolan julkinen Facebook-päivitys aiheesta on saanut laajaa huomiota.

Jos päivitys ei näy, pääset lukemaan sen tästä.

Juttua muokattu 11.6. klo 9.45: Korjattu kirjoitusasu Teuvalla, aiemmin jutussa luki Teuvassa.

Lue myös:

    Uusimmat