Poliisilta lisätietoja järkyttävästä välikohtauksesta Teuvalla: "Rasistinen motiivi on yhtenä selvitettävänä asiana"

Järkyttävä rikos Suomessa: iso joukko eri ikäisiä miehiä ja naisia pahoinpiteli 18-vuotiaan miehen ja turmeli tämän auton 0:36
Katso kuvat Al-Obaidin turmellusta ja töhritystä autosta.

Poliisi tutkii Pohjanmaalla Teuvalla viikonloppuna tapahtunutta väkivallantekoa törkeänä pahoinpitelynä ja liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Tapauksen tutkinnanjohtaja Jari-Matti Marttalan mukaan rasistisen rikoksen mahdollisuutta ei voida sulkea pois.

MTV Uutiset on haastatellut rikoksen uhria, Fares Al-Obaidia, jonka mukaan hänelle huudettiin myös rasistisia solvauksia ja uhkauksia. 

Rasistinen motiivi selvitettävänä asiana

Marttala kertoo STT:lle, että tutkinnan alussa ei ollut viitteitä siitä, että kyseessä olisi rasistinen rikos.

–Mutta totta kai me olemme tarkkana siinä, että jos alkaa ilmetä sellaisia seikkoja, niin me otamme sen myös tutkinnassa huomioon, Marttala sanoo STT:lle.

– Ei me sitä voida pois sulkea missään nimessä. Kun tällainen väite on esitetty, ja auton turmeleminen on tullut siihen rinnalle, niin totta kai se on yhtenä asiana selvityksessä, hän jatkaa.

Poliisi ei kommentoi tekovälinettä

Uhrin pahoinpitelyssä käytettiin poliisin mukaan jotakin välinettä, mutta poliisi ei vielä kommentoi, millainen astalo on ollut kyseessä.

Rikoksen uhri on puolestaan kertonut MTV Uutisille, että häntä on hakattu niskaan esimerkiksi kivillä.

–Yritin väistää paria ihmistä, mutta heitä oli monta. He kävivät päälleni, löivät ja hakkasivat minua niskaan kivillä. Koko vartaloni pahoinpideltiin ja he huusivat, että "tappakaa tää mamu", Al-Obaidi kuvaili tapahtumien kulkua MTV Uutisille.

Myös uhrin auto turmeltiin ja töhrittiin. Auto on kuitenkin poliisin mukaan hajotettu vasta sen jälkeen, kun poliisi oli käynyt paikalla ja uhri oli viety sairaalaan.

Al-Obaidi kertoi MTV Uutisille, että rikoksen tekijät olisivat rikkoneet hänen autonsa lasit jo pahoinpitelytilanteen aikana. Uhri kertoi autonsa ajautuneen ojaan häntä ohitelleiden autojen seurauksena.

Auton hajottamista tutkitaan vahingontekona.

Lue myös:

    Uusimmat