Joukkio hakkasi teinityttöä Espoossa – silminnäkijä kertoo järkyttävästä tilanteesta: "Takoivat nyrkillä naamaan – sanoin miehelleni, että nopeasti väliin tai tapahtuu tosi pahaa"

4:37
Pahoinpitelyjen määrä on vähentynyt korona-aikana lähes kolmanneksella – poliisin työ on muuttunut, mutta luppoaikaa ei vieläkään ole

Useamman henkilön joukkio pahoinpiteli nuorta naista Espoon Lähdenrannan alueella eilen illalla. Poliisi tutkii tapausta ja pyytää yleisöltä apua tekijöiden kiinni saamiseksi.

Espoon Lähdenrannan alueella sijaitsevalla Lähdeaukiolla pahoinpideltiin eilen nuorta naishenkilöä useamman henkilön voimin. Alueella asuva nainen todisti välikohtausta etäältä. Hän kertoo MTV Uutisille, että huomasi tilanteen, kun Lähdeaukiolta kantautui kovaa melua eilen illalla noin kello yhdentoista aikaan. Nainen oli tapahtuma-aikaan lähistöllä miehensä kanssa. 

Kun melu kiinnitti pariskunnan huomion, nainen huomasi samassa, että useamman hengen kokoinen joukkio pahoinpitelee teini-ikäisen näköistä tyttöä aukiolla.

– He olivat tytön kimpussa, repivät hiuksista ja takoivat nyrkillä naamaan. Tyttö huusi ja minä sanoin miehelleni, että nyt menet nopeasti väliin tai tapahtuu jotain tosi pahaa, nainen kuvailee tilannetta.

MTV Uutiset ei julkaise silminnäkijän nimeä tämän henkilöllisyyden suojaamiseksi. Nainen pelkää turvallisuutensa puolesta, sillä pahoinpitelyn tekijät ovat edelleen vapaana.

Tekijät pakenivat paikalta

Kehotuksen jälkeen mies kiiruhti paikalle sillä seurauksella, että nuoren naisen kimpussa ollut joukkio säikähti ja pakeni paikalta tummalla autolla.

Auton rekisterikilpeä ei naisen mukaan voinut nähdä Lähdeaukion heikon valaistuksen takia. Naisen mukaan myös tekijöiden tarkemmat tuntomerkit jäivät pimentoon samasta syystä.

– Takavalot vain näkyivät, kun he lähtivät siitä niin nopeasti.

– Mielestäni alueen valaistusta pitäisi parantaa, koska se vaikuttaa suuresti alueen turvallisuuteen, hän sanoo.

Pahoinpidellylle tytölle hälytettiin heti välikohtauksen jälkeen apua.

– Tyttö jäi kadulle, ja kun kysyin, mitä oli tapahtunut, hän oli sellaisessa sokissa, ettei oikein osannut sanoa juuta tai jaata. Hänen mukaansa hänen laukkunsa vietiin, nainen kertoo.

– Poliisit tulivat onneksi nopeasti ja sanoivat hoitavansa asiaa tästä eteenpäin.

Poliisi tutkii

Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta kerrotaan MTV Uutisille, että tapauksesta on kirjattu rikosilmoitus poliisipartion käytyä tapahtumapaikalla eilen illalla.

Tutkintaa johtavan Jyrki Kallion mukaan asian selvittely on kuitenkin vielä niin alkuvaiheessa, ettei asiasta voi antaa julkisuuteen juurikaan lisätietoja. Poliisi epäilee tällä hetkellä, että pahoinpitelyyn osallistui ainakin kolme henkilöä.

MTV Uutisten haastatteleman silminnäkijän mukaan paikalla oli useampiakin henkilöitä. Kallion mukaan tämä on mahdollista. 

– Voi olla, että paikalla oli enemmänkin porukkaa, mutta ilmoitukseen on kirjattu kolme epäiltyä.

Poliisi ei ole toistaiseksi ottanut ketään kiinni pahoinpitelyyn liittyen. Poliisi pyytääkin asiasta mahdollisesti jotain tietäviä tai tilanteen nähneitä ottamaan yhteyttä. 

Espoon poliisille voi toimittaa vihjeitä sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.espoo@poliisi.fi tai puhelimitse numeroon 0295 413 031.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja