Järkyttävä tilanne ostoskeskuksessa: Vastasyntynyt vauva lakkasi yhtäkkiä hengittämästä

1:42

Amerikkalaisvanhemmat joutuivat kauppakeskuksessa kauheaan tilanteeseen, kun heidän vauvansa lakkasi hengittämästä. Onneksi paikalle nopeasti saapuneet apulaisseriffit onnistuivat pelastamaan lapsen, kertovat muun muassa CNN ja FoxNews.

Katso video pelastusoperaatiosta yltä!

Oregonissa nuoren perheen ostosreissu sai syyskuun lopussa karmivan käänteen, kun viikon vanha vauva lakkasi hengittämästä.

Äiti Jessie Siefer kertoo olleensa ruokkimassa Audrey-tytärtään, kun hän huomasi tytön kasvojen vaihtaneen väriä ja hänen lopettaneen reagoimasta.

Tytön isä Kaylob Harmon ja ohikulkijat aloittivat vauvan elvyttämisen yrittämisen, kun äiti soitti hätäkeskukseen. Paikalle oli kutsuttu myös kolme apulaisseriffiä, jotka olivat vain korttelin päässä paikasta ja saapuivat sinne vain minuteissa.

– Tämä puhelu oli samaan aikaan kaikista tuskallisin ja kaikista palkitsevin puhelu, jonka olen koskaan saanut koko elämässäni, sanoo yksi seriffeistä, Jonathan Zacharkiw.

Elvytys onnistui ja ambulanssi saapui

Yksi seriffeistä paineli vauvaa samalla, kun kaksi heistä tuki tämän päätä. Vaikka apulaisseriffit eivät koskaan olleet samanlaisessa tilanteessa vauvan kanssa, he onnistuivat saamaan tämän oksentamaan nestettä.

– Me todella luulimme, että hän oli silloin kuollut, apulaisseriffi Jonah Russell kertoo.

Kahden minuutin elvytyksen jälkeen ensihoitohenkilökunta kuitenkin saapui, ja vauva kiidätettiin sairaalaan. Audrey selvisi.

"Jos tämä olisi tapahtunut kotona..."

Vauva on ollut nyt viikon sairaalassa tutkimuksissa, sillä lääkärit eivät ole vieläkään varmoja, mitä tapahtui.

Vanhemmat uskovat, että apulaisseriffien nopea kuitenkin toiminta pelasti pienen Audreyn. He kutsuivat miehet myös sairaalaan katsomaan toipuvaa lasta.

Isän mukaan oli onni, että apulaisseriffit sattuivat olemaan niin lähellä kauppakeskusta.

– Jos tämä olisi tapahtunut kotona, se olisi luultavasti ollut aivan toisenlainen tarina, Kaylob kertoo.

Lähteet: CNN, FoxNews, Oregon Live

***

Osaatko elvyttää tosipaikan tullen? Katso alla olevilta videoilta ohjeet sekä vauvalle että aikuiselle!

1:16

2:23

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja