Pikkuvauva lakkasi hengittämästä – pelastajien ripeä toiminta tallentui kehokameraan Yhdysvalloissa

Pikkuvauvan elvytys tallentui poliisin kehokameraan 0:59
Videolla nähdään kuvaa tapahtumapaikalta ja asianosaisista.

Kun pikkuvauva lakkasi hengittämästä, poliisit riensivät apuun. Paikalle avuksi tulleen poliisin kehokamera näyttää, mitä paikan päällä tapahtui.

Amerikkalaispoliisin kehokameravideoon tallentui dramaattinen hetki, kun viranomaiset riensivät elvyttämään pikkuvauvaa. CNN:n mukaan tämä parin kuukauden lapsi oli lakannut hengittämästä. Tapaus sattui lauantaina.

Pelastajat riensivät lapsen avuksi

Lapsen isä Matthew Carlson sekä poliisi Jonte Slack antoivat haastattelun CNN:lle.

Matthew kertoo saaneensa ensin yli kymmenen puhelua lapsensa äidiltä. Kun hän viimein vastasi, sai hän kuulla pelottavia asioita: äidin mukaan lapsi ei hengittänyt, tämän nenästä vuoti verta ja verta oli kaikkialla. Matthew kertoo, ettei voinut ensin käsittää kuulemaansa.

Paikalle hälytettiin apua. Slack oli yksi ensimmäisenä paikalle saapuneista auttajista. Kehokamerassa näkyy, miten auttajat riensivät taloon vauvan luo. Lisäksi nähdään, miten Slack yrittää elvyttää lasta.

– Hänessä ei ollut mitään elonmerkkejä. Hän oli kalpea. Hän ei liikkunut eikä hänellä ollut pulssia, kertoo Slack.

Yhteistyö pelasti lapsen

Isä kertoo, että ennen auttajien saapumista myös lapsen äiti oli yrittänyt elvyttää tätä. Slack ja CNN:n haastattelema elvytysasiantuntija Rick Williams uskovat, että tämä oli ratkaisevan tärkeää. Samaa mieltä on myös isä.

– Suurin osa vanhemmista varmaan panikoisi eikä tietäisi, miten toimia, mutta Paige tarttui heti toimeen, hän sanoo.

Slack kertoo, että hänkään ei luovuttanut. Hän elvytti lasta noin 15 minuuttia.

Slackin mukaan tunnelma muuttui suunnattoman helpottuneeksi, kun lapsi alkoi jälleen liikehtiä. Yhteistyö pelasti lapsen hengen.

Tarkemmin ei kerrota, mitä epäillään syyksi tapahtuneeseen. Joka tapauksessa lapsi selvisi ja hänet vietiin sairaalaan toipumaan.

Matthew on luonnollisesti onnellinen siitä, että pienokainen selvisi. Hän kertoo, että oli kamalaa nähdä oma lapsi tuossa tilanteessa.

– Toivon, että kenenkään vanhemman ei tarvitse koskaan kokea sitä tunnetta.

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat