Äidin lapsivedet menivät autossa – isä auttoi lapsen maailmaan hotellin parkkipaikalla

1:52

Amerikkalaisisä auttoi vaimonsa synnytyksen läpi parkkipaikalla Milwaukeessa, Wisconsinissa, kun vauva ei malttanut odottaa sairaalaan asti. Puhelimen päässä avusti hätäkeskuspäivystäjä. Katso tarina yllä olevalta videolta!

Mayda Cardona-Brunkin laskettu aika oli vasta 1. joulukuuta, mutta jo yöllä 26. marraskuuta voimakkaat supistukset alkoivat. Tuleva kahden lapsen äiti tajusi, ettei hän pystyisi odottamaan enää pidempään.

Isä Jason Brunk lähti ajamaan vaimoaan sairaalaan. Jo heti ajomatkan alussa Maydan lapsivedet kuitenkin tulivat autossa.

Isä soitti hätäkeskukseen, josta häntä neuvottiin pysäyttämään auto sopivaan paikkaan ja auttamaan lapsi maailmaan.

– Silloin hän [Mayda] alkoi huutaa, että tuntee sen tulevan. Minä tavallaan menin minimaaliseen paniikkitilaan. Herrasmies hätänumerosta itseasiassa auttoi minua pysymään rauhallisena ja neuvoi minut sen läpi, Jason kertoo CNN:lle.

"Sekunteja myöhemmin vauva oli käsissäni"

Jason pysäytti auton paikallisen hotellin pihalle. Hätäkeskuspäivystäjä neuvoi isää alusta loppuun synnytyksen avustamisessa. Pariskunnalla ei ollut mukana pyyhkeitä, mutta Jasonilta löytyi onneksi huivi.

– Minulla oli huivini toisessa kädessä ja puhelin toisessa. Hätäkeskuspäivystäjä kysyi, pystyinkö näkemään pään. Sanoin "kyllä, näen pään", ja sekunteja myöhemmin vauva oli käsissäni, Jason kertoo.

Perheen pienokainen Layla syntyi parkkipaikalla. Vauva oli 3,1 kiloa ja 50,8 senttimetriä pitkä.

Äiti ja vauva ovat terveitä

Kun synnytys oli ohi, ambulanssi saapui hakemaan äidin, lapsen ja isän sairaalaan. Mayda ja Layla ovat molemmat terveitä.

Hätäkeskuspäivystäjä Alex Graber, joka auttoi isän synnytyksen läpi, kertoo olevansa iloinen, että sai olla osa parikunnan tärkeää hetkeä. Mies on toiminut työtehtävissään vasta vuoden ajan.

– Vaikka se ei ollut kaikista ihanteellisin tilanne, olen iloinen, että kaikki järjestyi loppujen lopuksi, Alex kommentoi.

Lähteet: CNN, WKOW, ABC News

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja