Jessica, 7, ei epäröinyt toimia hätätilanteessa – pelasti äitinsä YouTube-oppien avulla: ”Kuka tietää, mitä olisi voinut tapahtua”

Näin elvytät aikuista 2:23
Osaisitko itse toimia hätätilanteessa? Katso, miten aikuiselle annetaan painelu-puhalluselvytystä.

7-vuotias lapsi pelasti äitinsä YouTubesta oppimiensa elvytystaitojensa ansiosta, kertovat muiden muassa The Sun sekä Daily Mail.

Brittitytön sankarimainen toiminta kerää kiitosta ympäri perinteistä ja sosiaalista mediaa. Vasta 7-vuotias Jessica Kinder auttoi sairauskohtauksen saanutta äitiään, Becky Greeniä, YouTube-oppien avulla.

Lapsen nopea toiminta saattoi pelastaa hänen äitinsä hengen.

Lapsi ei epäröinyt toimia hätätilanteessa

Jessica ja Becky olivat kotona katsomassa elokuvaa, kun Becky yhtäkkiä kaatui ja sai sairauskohtauksen. Jessica ei epäröinyt toimia.

Kun päälle kaadettu kylmä vesi ei saanut äitiä tajuihinsa, Jessica soitti tämän puhelimesta hätänumeroon ja alkoi sen jälkeen antaa äidilleen painelu-puhalluselvytystä.

Kun Becky virkosi, hänen ympärillään oli ensihoitajia ja hänen tyttärensä oli hysteerinen. Becky kiidätettiin sairaalaan.

Lapsi kertoi oppineensa elvytystä YouTubesta


Lapsen huikeista elvytystaidoista on uutisoinut myös yhdysvaltalainen Fox News. Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Tyttärestään ylpeä äiti kysyi, miten lapsi tiesi, mitä tehdä. Jessica kertoi nähneensä elvytysohjeet YouTubesta. Becky oli ihmeissään, sillä vaikka hän tiesi tyttärensä pitävän videoiden katselusta, ei äiti ollut aavistanut, että lapsi oli katsonut vapaaehtoisesti videoita painelu-puhalluselvytyksestä.

– Jos hän ei olisi tiennyt, mitä tehdä ja jos hän ei olisi toiminut niin ripeästi, kuka tietää, mitä olisi voinut tapahtua, Becky sanoo medioiden mukaan.

Beckyllä todettiin myöhemmin epilepsia. Jessica puolestaan oli kohtausta seuranneet päivät kipeänä, minkä lääkärit uskovat johtuvan traumaperäisestä stressistä.

Kouluun palattuaan Jessican sankarillisuutta on muistettu palkinnolla. Äidin mukaan lapsi haaveilee muiden auttamisesta jatkossakin ja haluaa isona tulla lääkäriksi tai sairaanhoitajaksi.

Lue myös:

    Uusimmat