Vanhempien kauhunhetket: Vauva lakkasi hengittämästä – ohikulkija pelasti hengen

Vanhemmat olivat viemässä muutaman viikon ikäistä vauvaansa tarhaan, kun yhtäkkiä tämä ei saanut enää henkeä. Paikalle sattunut ohikulkija pelasti pienokaisen hengen.

Uutissivusto Independent.ie kertoo, että dublinilaisäiti Assumpta Sweeney ja hänen kumppaninsa Jason olivat viemässä heidän seitsemän viikon ikäistä Hugh-poikaansa autolla tarhaan, kun he kuulivat lapsen itkevän oudosti. He pysähtyivät tien sivuun, Jason nosti sinertäväkasvoisen pojan istuimesta ja Assumpta huomasi kauhuissaan, että lapsi ei enää hengittänyt.

Assumpta kertoi The Today with Sean O’Rourke show -ohjelmassa nostaneensa elottomalta näyttävän vauvan syliinsä ja huutaneensa apua, sillä välin kun mies soitti ambulanssia.

Ohikulkija pelasti pojan hengen

Sattumalta paikalle osui mies, joka otti lapsen ja alkoi elvyttää tätä antamalla tekohengitystä ja painamalla rintakehää.

Hetken päästä väri palasi Hugh-vauvan kasvoille ja tämä alkoi itkeä.

Jonkin ajan kuluttua ambulanssi saapui paikalle ja poika kiidätettiin paikalliseen lastensairaalaan, jossa häntä hoidettiin kolme viikkoa.

Assumpta uskoo, että poika tuskin olisi hengissä ilman tämän sattumalta ohi kulkeneen miehen apua.

Elvytyksen kertauskurssi vain viikkoa aiemmin


Keskellä Assumpta Sweeney ja Hugh-poika. Kuvassa myös Tarek Rejeb vaimonsa ja kahden lapsensa kanssa. Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Tarek Rejeb kertoi olleensa menossa myöhässä korkeakoululleen, kun hän huomasi hätääntyneen äidin tien toisella puolella ja päätti kokeilla lapsen elvyttämistä. Hän oli suorittanut ensiavun kertauskurssin vain viikkoa aiemmin.

Tarek kertoo soittaneensa sairaalaan kysyäkseen pojan vointia, mutta hän sai vasta kolmen viikon kuluttua tietää, että lapsi oli selvinnyt.

Tekonsa ansiosta Tarek on ehdolla "Everyday Hero Award" -palkinnon saajaksi irlantilaisessa "The People of Year Awards" -palkintogaalassa, jossa palkitaan ihmisiä, jotka ovat tehneet erityisiä tekoja.

* * *

Osaatko sinä elvyttää? Vauvan elvytysohjeet löydät videolta.

1:16

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja