Mainos

Jarkon kotimatka katkesi kolaripaikalle, sitten hän huomasi pelastajien peittelevän hänen poikansa ruumista – "Jalat lähtivät alta"

0:20

Joensuulainen Jarkko Pirinen osui sattumalta lapsensa kuolemaan johtaneen kolarin tapahtumapaikalle viime talvena. Nyt hän kertoo kokemuksestaan MTV Uutisille.

Ilta oli ehtinyt hämärtyä, kun Jarkko Pirinen kyyditsi nuorempaa poikaansa kotiin liikuntakerhosta torstai-iltana.

Matka katkesi vain parin kilometrin päässä kotoa, kapeasti auratussa mutkassa Joensuun Revonkylässä. Tiellä oli rekka, palomiehiä ja ambulanssi.

Yksi pelastajista pyysi Piristä kääntymään.

– Sanottiin, ettei tästä pääse kulkemaan nyt.

"Jalat lähtivät alta"

Pirinen arveli rekan kaatuneen, eikä uhrannut asialle enempää ajatuksia. Hän käänsi autonsa ja soitti vaimolle kertoakseen, ettei pääsisi kotiin hetkeen, kun tie on poikki. Vaimo oli kuitenkin huolissaan.

Perheen vanhempi poika, 15-vuotias Juuso, oli aiemmin hypännyt mönkijän selkään ja lähtenyt koeajamaan uusia toppahousujaan. Hän ei ollut palannut.

Pirinen päätti kääntää autonsa ympäri ja palata takaisin onnettomuuspaikalle. Tällä kertaa hän katsoi tarkemmin, mistä on kyse.

– Jalat lähtivät alta, kun näin, että siellä laitettiin harsoa Juuson päälle, hän kertoo ääni murtuen.

Mitään ei ollut tehtävissä

Poliisi julkaisi tapauksesta tiedotteen vielä samana päivänä. Sen mukaan Juuso oli menettänyt traktoriksi rekisteröidyn mönkijän hallinnan loivasti oikealle kaartuvassa mutkassa ja osunut vastaantulevan tukkirekan kylkeen.

Hiekkapintainen tie oli talvella jäinen ja liukas.

Isän mukaan mitään ei ollut tehtävissä.

Rekkakuski ja paikalle osunut kyläläinenkin olivat yrittäneet auttaa nuorukaista hätäkeskuksesta saamiensa ohjeiden mukaan, mutta turhaan.

– Sisäiset vammat olivat niin suuret. Ulkoisia vammoja ei ollut, Jarkko Pirinen kertoo.

Kaikkien kaveri

Isän mukaan Juuso oli kaikkien kaveri. Siksi nuorukaisen kuolema kosketti monia.

– Juuso oli sillä tavalla jännä tyyppi, että hän tuli ihan kaikenlaisten ihmisten kanssa toimeen. Pienistä lapsista vanhuksiin. Sen takia sen on niin montaa koskettanut, kun hän oli niin paljon tekemisissä ihmisten kanssa.

Tästä kertoo myös se, että paikalliset metsästäjät järjestävät ensi kuussa hirvijahtitapahtuman Juuson muistolle. Asiasta kertoi sanomalehti Karjalainen.

Tapahtumasta saatavat tulot luovutetaan Juuson muistolle perustettuun rahastoon. Rahasto myöntää stipendejä Joensuun Enon koulun maa- ja metsätalouden ryhmän sekä nuorten metsästäjien käyttöön, esimerkiksi metsästyskortin hankkimiseen. Taustalla ovat Juuson vanhemmat.

"Että on jatkuvuutta"

Isä Jarkko Pirinen kertoo, että idea muistorahastosta syntyi onnettomuuspaikalla.

Hän halusi tehdä jotain auttaakseen nuoria, metsästyksestä ja metsässä liikkumisesta innostuneita, sillä myös Juuso oli kova metsänkävijä.

Poika kaatoi ensimmäisen hirvensä, 13-piikkisen uroksen, viime syksynä. Se myös jäi hänen viimeisekseen.

Pirinen kertoo, että lahjoituksia on tullut hyvin, ja että niillä on kustannettu jo neljä stipendiä. Hän kiittelee lahjoittajia vuolaasti, sillä nuorten eränkävijöiden tukeminen on hänelle sydämen asia.

– Että on jatkuvuutta.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja