Mainos

Järkkynyt maailmantilanne näkyy kirkkojen työssä

Syksyllä järkkynyt maailmantilanne on näkynyt myös kirkkojen työssä, kertoo MTV:n Uutisten piispoille sekä kirkkokuntien ja herätysliikkeiden johtajille tekemä kysely. Vuoropuhelu islaminuskoisten ja kristittyjen välillä on lisääntynyt selvästi. Myös tilaisuuksien kävijämäärissä moni näkee nousua.

Kauneimmat joululaulut tuovat joka vuosi kirkkoihin ihmisiä, jotka muuten osallistuvat harvoin seurakunnan toimintaan. Tänä syksynä järkkynyt maailmantilanne on tuonut kirkkojen piiriin hieman enemmän väkeä. Näin arvioivat monet piispat sekä herätysliikkeiden ja kirkkokuntien johtajat MTV:n Uutisten kyselyssä.

Kuudestatoista hengellisestä johtajasta kaksitoista vastasi kyselyyn. Kuuden mielestä syyskuussa Yhdysvaltoihin tehdyt terrori-iskut ja sitä seurannut terroristisota on lisännyt kirkon tilaisuuksien kävijöitä.

-On jouduttu terästämään pienryhmiä, jossa ihmiset voi olla vapaammin ja esittää kysymyksiä, sanoo kirkkokunnanjohtaja Olavi Rintala Suomen Vapaakirkosta.

Myös Kuopion hiippakunnan piispa Wille Riekkinen on huomannut kävijämäärien lisääntyneen. -Kyllä minun mielestäni kävijämäärät ovat olleet nousussa, on järjestetty aivan erityisiä tilanteita, joilla maailmanrauhan puolesta on rukoiltu, Riekkinen kertoo.

Viisi henkilöä myös uskoi, että islamilaiset ja kristityt ovat lisänneet selvästi yhteydenpitoaan. Seitsemän oli puolestaan sitä mieltä, ettei uskontokuntien välinen vuoropuhelu ole muuttunut.

Arkkipiispa Jukka Paarma näkee, että ihmisten turvallisuuden etsiminen on lisääntynyt, ja kirkko pyrkii omalla sanomallaan antamaan siihen vastauksia. Paarman mukaan kirkon työmuodot ovat muuttuneet syksyn jälkeen, varsinkin kun kansainvälisyyttä ja turvallisuutta on korostettu entistä enemmän.
- Erityisesti maassamme islamilaisten ja kristittyjen kesken on yhteydenpitoa selvästi nyt lisätty, Paarma toteaa.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.