Mainos

Järjestö: Ihmiskauppa rehottaa Bosniassa

Ihmiskauppa kukoistaa kansainvälisen ja paikallisen poliisin avustuksella Bosniassa, kertoi ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch tuoreessa selonteossaan.

Tuhansien naisten ja tyttöjen uskotaan joutuneen ihmiskauppiaiden huijaamiksi tai uhkaamiksi ja päätyneen prostituutioon. Selonteossa kerrotaan, kuinka paikalliset poliisit ovat avustaneet väärentämällä asiakirjoja, käymällä itse ilotaloissa ja joskus myös osallistumalla suoraan ihmisten salakuljetukseen.

Myös Bosniassa toimivat kansainväliset poliisit ovat vierailleet yökerhoissa salakuljetettujen naisten ja tyttöjen asiakkaina ja järjestäneet heitä jopa kotikäynneille. Kiinni jääneet on kotiutettu ilman, että heitä olisi asetettu syytteeseen Bosniassa.

Järjestö on tutkinut asiaa kolmisen vuotta. Tutkimusten perusteella se arvioi, että noin 2000 naista ja tyttöä - enimmäkseen Moldovasta, Romaniasta ja Ukrainasta - on houkuteltu Bosniaan lupaamalla heille työtä. Heitä myydään "kuin karjaa" hinnasta, joka vaihtelee 700 eurosta yli 2300 euroon, todetaan selonteossa.

Järjestö kehotti selonteossaan EU:ta panostamaan ihmiskaupan vastustamiseen, kun unioni ottaa vastuun Bosnian poliisioperaatiosta vuoden alusta.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.