Mainos

Järjestö: Eläinlääkärille soittaminen yhtä tyhjän kanssa

Oikeutta eläimille -järjestön mukaan epäluottamus viranomaisia kohtaan on syynä siihen, miksi kohutuista turkistiloista ei ilmoitettu eläintensuojeluun heti.

- Ei se ole ennenkään toiminut, niin miksi se toimisi nytkään, sanoo järjestön tiedottaja Anne Nieminen.

Nieminen korostaa, että Oikeutta eläimille ei ole kuvannut turkistilamateriaalia, vaan se on saanut kuvat käyttöönsä vasta tämän vuoden puolella.

Hän arvioi, että epäluulon taustalla on syksyn sikatilakohu. Niemisen mukaan yhdellä "hirveän näköisellä" sikatilalla käyneet kuvaajat olivat ilmoittaneet asiasta eläinlääkärille, joka oli käynyt tarkastamassa tilan. Kuvaajien mukaan mitään parannusta sikojen oloissa ei kuitenkaan tapahtunut. Tämä on nakertanut uskoa valvontaan.

- Kuvaajat eivät ole uskoneet, että ilmoittaminen johtaa yhtään mihinkään. He ovat päättäneet suuremman julkisuuden kautta vaikuttaa asiaan, koska eläinlääkärille soittaminen on yhtä tyhjän kanssa, Nieminen sanoo.

Hänen mukaansa turkistilakuvien tarkoituksena on herättää laajempaa keskustelua tarhauksen eettisyydestä. Oikeutta eläimille -järjestön mielestä turkistarhaus olisi kiellettävä kokonaan.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.