Järjestätkö suuret juhlat tänä keväänä? Älä unohda näitä!

Kevät ja tuleva kesä ovat juhlia pullollaan. Kokosimme yhteen juhlanjärjestäjien muistilistan aina rippijuhlista, ylioppilas- ja valmistujaisjuhliin sekä häihin ja kastejuhliin.

1. Panosta tunnelmaan!

Vieraat tuskin muistavat jälkeenpäin, millaiset koristeet pöydissänne oli tai miten servietit oli aseteltu, mutta he muistavat tunnelman: Hyvä tunnelma syntyy rennosta ilmapiiristä ja iloisesta puheensorinasta.

Esittele ihmisiä toisilleen ja muista huomioida ne vieraat, jotka eivät tunne ketään. Kun esittelet ihmisiä toisilleen kerro jokaisesta jokin mielenkiintoinen asia, esimerkiksi: "Tässä on Petra, hän on erityisen taidokas kokki".

Hiljaisuus on vaivaannuttavaa, joten valitse etukäteen taustalle musiikkia joka sopii tunnelmaan.

Muista myös panostaa ruokaan ja juomaan ainakin niin, että niitä on riittävästi. Huonot tarjoilut muistetaan ja ne voivat lässäyttää hyvinkin suunnitelluiden juhlien tunnelman.

2. Hyvät juhlat eivät vaadi suurta budjettia

Rahalla saa toki kaikkea, mutta hyvät juhlat eivät vastoin luuloa tarvi paljon ylimääräistä. Tee koristeet itse ja suunnittele ne tarkkaan: Kevätjuhliin esimerkiksi pöydälle kauniisti asetellut, maalatut oksat voivat olla hyvä idea. Niitä voi vielä koristaa esimerkiksi kukkasin.

Mikäli järjestät juhlia kesällä, ajattele pöytäkoristeita jo keväällä – kasvattaisitko vaikka ruiskaunokkeja tai liljoja juhlienne iloksi?

3. Tee kaikki se tänään, minkä voit jättää huomiselle

Leivo kakut ja muut tarjottavat mahdollisuuksien mukaan jo kuukautta aikaisemmin pakkaseen. Hanki tarvittavat kuiva-aineet, kuten kahvi jo useita viikko aikaisemmin. Mitä enemmän saat hoidettua etukäteen, sitä enemmän se helpottaa juhlien järjestämistä.

Muista myös siivota perusteellisesti noin viikko ennen juhlia. Edellisenä päivänä voit tyytyä pelkkään imurointiin, pölyjen pyyhintään ja järjestelyyn.

4. Älä unohda itseäsi!

Juhlien järjestäjä voi monesti hukkua touhuihin niin, että omasta itsestä huolehtiminen saattaa unohtua. Muista syödä kunnolla, jotta jaksat juhlia ja delegoi hommia mahdollisuuksien mukaan myös muille, että et itse joudu juoksemaan koko aamua.

5. Tee juhlista juhlakalun näköinen

Jos et itse ole juhlittavana huomioi juhlaansa viettävä päivän aikana. Esimerkiksi koristelut tai ruoka voivat erityisesti sopia juhlakalun persoonaan tai sopia hänen mieltymyksiinsä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja