Kevät ja tuleva kesä ovat juhlia pullollaan. Kokosimme yhteen juhlanjärjestäjien muistilistan aina rippijuhlista, ylioppilas- ja valmistujaisjuhliin sekä häihin ja kastejuhliin.
Makuja-osiosta ihanat reseptit ja maistuvat ruoat juhlaan kuin juhlaan!
1. Panosta tunnelmaan!
Vieraat tuskin muistavat jälkeenpäin, millaiset koristeet pöydissänne oli tai miten servietit oli aseteltu, mutta he muistavat tunnelman: Hyvä tunnelma syntyy rennosta ilmapiiristä ja iloisesta puheensorinasta.
Esittele ihmisiä toisilleen ja muista huomioida ne vieraat, jotka eivät tunne ketään. Kun esittelet ihmisiä toisilleen kerro jokaisesta jokin mielenkiintoinen asia, esimerkiksi: "Tässä on Petra, hän on erityisen taidokas kokki".
Hiljaisuus on vaivaannuttavaa, joten valitse etukäteen taustalle musiikkia joka sopii tunnelmaan.
Muista myös panostaa ruokaan ja juomaan ainakin niin, että niitä on riittävästi. Huonot tarjoilut muistetaan ja ne voivat lässäyttää hyvinkin suunnitelluiden juhlien tunnelman.
2. Hyvät juhlat eivät vaadi suurta budjettia
Rahalla saa toki kaikkea, mutta hyvät juhlat eivät vastoin luuloa tarvi paljon ylimääräistä. Tee koristeet itse ja suunnittele ne tarkkaan: Kevätjuhliin esimerkiksi pöydälle kauniisti asetellut, maalatut oksat voivat olla hyvä idea. Niitä voi vielä koristaa esimerkiksi kukkasin.
