Kastejuhlan järjestämisen ABC

Kastejuhla on yksi elämän iloisimmista juhlista, kun perheen uusi jäsen saa nimen. Juhla on usein pieni, ja sinne kutsutaan vain lähipiiri.

Kastejuhla järjestetään tavallisesti kahden kuukauden kuluessa lapsen syntymästä. Se voidaan pitää kotona, mutta myös kirkon tai seurakunnan tiloissa.

Voit sopia kastejuhlan järjestämisestä soittamalla seurakuntaasi.

Kastejuhlan järjestäminen:

– Yksi kastejuhlan tärkeimpiä tehtäviä on kummien valitseminen: Kenen haluat opastavan lastasi elämän poluilla? Kristillisessä kasteessa kummeja tulee olla vähintään kaksi ja heidän tulee olla rippikoulun käyneitä, sekä konfirmoituja evankelis-luterilaisen kirkon jäseniä.

– Kun olette päättäneet kastepäivän ilmoittakaa siitä mahdollisimman ajoissa vieraille, jotta he osaavat varautua siihen.

– Varaa kastepöydälle kastemalja, jossa on haaleaa vettä ja kynttilä, sekä Raamattu. Tämän lisäksi tarvitsette pienen liinan, jonka avulla voitte kuivata lapsen pään kasteen jälkeen.

– Kastepöydän koristeiksi riittävät kukat ja valkoinen pöytäliina.

– Kastejuhlassa lauletaan usein virsiä tai muita lauluja, joten valitkaa ne laulut, jotka haluatte laulaa yhdessä. Myös musiikkiesitys on kaunis idea. Suosittuja virsiä ovat muun muassa "Maan korvessa kulkevi lapsosen tie", "Jumalan kämmenellä" ja "Herra Kädelläsi".

– Lapsi puetaan tavallisesti valkoiseen kastemekkoon. Perinteisesti pojan mekko koristetaan sinisellä ja tytön vaaleanpunaisella rusetilla, mutta tämä tapa ei ole enää yhtä vahva kuin aikaisemmin.

– Tee tarjottavat valmiiksi jo etukäteen: Kakkupohjat ja pikkuleivät voi leipoa pakkaseen hyvissä ajoin. Jos haluat päästä mahdollisimman helpolla, tilaa tarjottavat pitopalvelulta. Myös vieraita voi pyytää tuomaan jotain mukanaan. Makuja-osiosta voit etsiä herkullisia reseptejä kaikkiin kodin juhliin.

– Myös suursiivous kannattaa tehdä noin viikkoa ennen juhlaa. Edellisenä päivänä voit vain imuroida, pyyhkiä pölyt ja järjestellä paikat. Lapsiperheissä sekamelska voi yllättää vielä samana päivänä, joten katso, että paikat ovat kunnossa vielä ennen vieraiden tuloa.

– Muista pyytää apua järjestelyissä. Kastejuhla on varmasti myös sinulle tärkeä päivä, joten ei ole mukava, jos se menee ohi stressatessa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja