Rippijuhlien järjestäjän ABC

Rippijuhlien järjestäminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, jotta tekemistä ei kerry liikaa muutamalle päivälle.

Konfirmaatio on suuri päivä monelle nuorelle, jota odotetaan hartaasti. Tämän muistilistan avulla teet nuoren päivästä ikimuistoisen.

Rippijuhlien järjestäminen

– Rippijuhliin voi kutsua joko lähettämällä kutsun postitse tai ilmoittamalla asiasta puhelimitse tai suusanallisesti. Rippileirin isoset ja pappi usein vierailevat juhlassa, ja he saattavat esittää musiikkiesityksen. Myös heidät on huomaavaista kutsua juhlaan.

– Aloita päättämällä mitä aiotte tarjota: Haluatteko tarjota myös lämpimän ruoan, vai järjestättekö makeaa ja suolaista sisältävän buffet-pöydän? Makuja-osiosta voit etsiä herkullisia reseptejä kaikkiin kodin juhliin

– Rippijuhlassa ohjelmaa ei yleensä ole, vaan seurustelu, kahvittelu ja ihmisten tapaaminen riittävät.

– Tee lista kaikesta tarvittavasta jo hyvissä ajoin, jotta et unohda mitään.

– Ota rippijuhliaan viettävä mukaan suunnitteluun, jotta juhlasta tulee myös hänen näköisensä.

– Tarkasta astiatilanteesi: Onko kaikkea tarpeeksi, vai pitääkö jotain pyytä lainaksi tai vuokrata ulkopuoliselta? Muista varata maljakoita riittävästi!

– Rippijuhlissa juhlakalua on tapana muistaa kukkasin ja pienin lahjoin, joten vieraiden tuomisille kannattaa varata oma pöytä.

– Viekää ripille pääsevä kirkkoon jo hyvissä ajoin, jotta hän ehtii pukeutua albaan ja valmistautua rauhassa tulevaan tapahtumaan.

– Jos vieraita on tulossa paljon kannattaa pyytää ainakin muutama ylimääräinen käsipari avuksi: Esimerkiksi tiskaaminen ja pöytien täyttäminen ovat tehtäviä, joihin kannattaa pyytää apua.

– Osta kaikki mahdollinen jo hyvissä ajoin kaappiin odottamaan kuten juhlajuomat, kahvit ja muut kuivatuotteet. Muista myös muut pikkuasiat, kuten riittävä määrä vessapaperia, jotta juhla sujuu mahdollisimman saumattomasti. Varaa myös oma roska-astia vieraiden tuomien kukkapakettien käärepapereille.

– Katso jo useaa viikkoa ennen kaikkien juhlavaatteet kuntoon, jotta kaikilla on varmasti oikean kokoiset, silitetyt ja ehjät vaatteet. Muista myös sukat ja sukkahousut. Sukkahousuja on hyvä varata muutama varalle.

– Tee tarjottavat valmiiksi jo etukäteen: Kakkupohjat ja pikkuleivät voi leipoa pakkaseen hyvissä ajoin. Jos haluat päästä mahdollisimman helpolla, tilaa tarjottavat pitopalvelulta.

– Myös suursiivous kannattaa tehdä noin viikkoa ennen juhlaa. Edellisenä päivänä voit vain imuroida, pyyhkiä pölyt ja järjestellä paikat. Lapsiperheissä sekamelska voi yllättää vielä samana päivänä, joten katso, että paikat ovat kunnossa vielä ennen vieraiden tuloa. Pyydä tähänkin jo etukäteen apua, mikäli koet sen tarpeelliseksi.

– Kata astiat valmiiksi noutopöytään jo edellisenä iltana. Myös ruoat voit tehdä mahdollisimman pitkälle valmiiksi: Esimerkiksi salaatit voi pilkkoa pienempiin rasioihin valmiiksi, jolloin ne täytyy vain yhdistää. Myös voileipäkakut säilyvät jääkaapissa edellisestä illasta. Täytekakut kannattaa koristeluista riippuen viimeistellä vasta saman päivän aikana.

– Muista pyytää apua järjestelyissä. Rippijuhlat ovat varmasti myös sinulle tärkeä päivä, joten ei ole mukava, jos se menee ohi stressatessa.

– Muista syödä ja nauttia juhlasta – olet sen taatusti ansainnut!

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja