Ylioppilasjuhlien ja valmistujaisten järjestäjän ABC

Ylioppilasjuhlat ja valmistujaiset ovat nuorelle tärkeä juhla – koulu on saatettu loppuun ja tulevaisuus on edessä!

Ylioppilasjuhlat ja valmistujaiset ovat suuri päivä paitsi nuorelle itselleen, myös hänen vanhemmilleen. Se on yksi etappi matkalla aikuisuuteen, joten päivä on hyvä suunnitella huolella.

Ylioppilasjuhlien ja valmistujaisten järjestäminen

– Aloita päättämällä mitä aiotte tarjota. Makuja-osiosta voit etsiä herkullisia reseptejä kaikkiin kodin juhliin

– Tee lista kaikesta tarvittavasta, jotta et unohda mitään.

– Tarkasta astiatilanteesi: Onko kaikkea tarpeeksi, vai pitääkö jotain pyytä lainaksi tai vuokrata ulkopuoliselta? Muista varata maljakoita riittävästi!

– Ylioppilasjuhlat ovat suuri juhla, jonne kannattaa pyytää ainakin muutama ylimääräinen käsipari avuksi: Esimerkiksi tiskaaminen ja pöytien täyttäminen ovat tehtäviä, joihin kannattaa pyytää apua.

– Varatkaa yksi pöytä pelkästään lahjoille ja lahjaksi tuoduille kukille.

– Osta kaikki mahdollinen jo hyvissä ajoin kaappiin odottamaan kuten juhlajuomat, kahvit ja muut kuivatuotteet. Muista myös muut pikkuasiat, kuten riittävä määrä vessapaperia, jotta juhla sujuu mahdollisimman saumattomasti. Varaa myös oma roska-astia vieraiden tuomien kukkapakettien käärepapereille.

– Katso jo useaa viikkoa ennen kaikkien juhlavaatteet kuntoon, jotta kaikilla on varmasti oikean kokoiset, silitetyt ja ehjät vaatteet. Muista myös sukat ja sukkahousut. Sukkahousuja on hyvä varata muutama varalle.

– Tee tarjottavat valmiiksi jo etukäteen: Kakkupohjat ja pikkuleivät voi leipoa pakkaseen hyvissä ajoin. Jos haluat päästä mahdollisimman helpolla, tilaa tarjottavat pitopalvelulta. .

– Myös suursiivous kannattaa tehdä noin viikkoa ennen juhlaa. Edellisenä päivänä voit vain imuroida, pyyhkiä pölyt ja järjestellä paikat. Lapsiperheissä sekamelska voi yllättää vielä samana päivänä, joten katso, että paikat ovat kunnossa vielä ennen vieraiden tuloa.

– Kata astiat valmiiksi noutopöytään jo edellisenä iltana. Myös ruoat voit tehdä mahdollisimman pitkälle valmiiksi: Esimerkiksi salaatit voi pilkkoa pienempiin rasioihin valmiiksi, jolloin ne täytyy vain yhdistää. Myös voileipäkakut säilyvät jääkaapissa edellisestä illasta. Täytekakut kannattaa koristeluista riippuen viimeistellä vasta saman päivän aikana.

– Muista pyytää apua järjestelyissä. Ylioppilasjuhlat ja valmistujaiset ovat varmasti myös sinulle tärkeä päivä, joten ei ole mukava, jos se menee ohi stressatessa.

– Muista syödä ja nauttia juhlasta – olet sen taatusti ansainnut!

Onnellista päivää!

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja