Jari-Matti Latvala naulasi Toyotan tavoitteen – vankka viesti kuljettajille: "Se on avainasemassa"

Safari-ralli käyntiin Hyundain komennossa – MM-sarjan kärkimieheltä vakuuttavaa puhetta 4:22
Safari-ralli käyntiin Hyundain komennossa – MM-sarjan kärkimieheltä vakuuttavaa puhetta

Jari-Matti Latvalan johtama Toyotan rallitiimi on tottunut menestymään Kenian Safari-rallissa, mutta aiempi menestys ei takaa mitään täksi vuodeksi.

Toyota oli viime vuonna Safarissa täysin omaa luokkaansa ja nappasi Afrikasta neloisvoiton. Tänä vuonna tuon saavutuksen uusiminen ei ole mahdollista siitä yksinkertaisesta syystä, että tallilla on tällä kertaa kisassa mukana vain kolme autoa.

Toyotan värejä edustavat Kalle Rovanperä, Elfyn Evans ja Takamoto Katsuta. Sébastien Ogier jätti tällä kertaa Kenian väliin.

Tallipäällikkö Jari-Matti Latvalan mukaan haaste on muutoinkin isompi kuin viime vuonna. Safarissa ajetaan nyt sadekauden aikana.

– Se tulee varmasti olemaan vaikeaa. Tiedämme, että aikaisempina vuosina vahvuutemme on ollut luotettavuus ja sillä olemme onnistuneet saavuttamaan hyviä tuloksia, Latvala sanoi MTV Urheilulle.

– Samalla kuitenkin tiedämme, että Hyundai on pystynyt parantamaan autoaan paljon, joten tästä tulee nyt vaikeampaa. Kärsivällisyys on avainasemassa etenkin sitten, jos kelistä tulee vaikea. Kuljettajiemme täytyy pitää tämä mielessä. Se on vaikeissa olosuhteissa avainasemassa.

Toyota GR Yaris Rally1 -autoja on hieman päivitetty Safari-rallia varten. Kilpureista löytyy muun muassa uusi jousitus.

– Siinä on mielestäni kyse ennen kaikkea luotettavuuden parantamisesta, mutta se voi lisätä hieman myös suorituskykyä, Latvala sanoi.

– Auto toimi mielestäni todella hyvin, ja oli mahtavaa, miten hyvin se toimi kaikissa töyssyissä ja hypyissä.

– Ykkösprioriteetti on voitto.

– Olemme saavuttaneet täältä neloisvoiton, mutta tänä vuonna se ei tietenkään ole kolmen auton vuoksi mahdollista. Jos meillä on kaksi autoa kolmen parhaan joukossa, niin mielestäni se olisi täältä täydellinen tulos, Latvala paalutti.

– Ihan alusta lähtien ei varmaan tarvitse tulla täysillä, sillä olen varma, että keli tuo joitain vaikeuksia. Pitää vain yrittää pysyä kärjen tuntumassa kärsivällisesti, kun vaikeuksia tulee. Uskon, että tämän rallin voi voittaa kärsivällisellä ajolla. Koko aikaa ei tarvitse tulla täysillä.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat