Jari-Matti Latvala hivelee rallijännäreitä ennustuksellaan Kalle Rovanperästä: "Satavarmaa"

2:33
Jari-Matti Latvala on pettynyt rallipäättäjien päätöksentekoon.

Jari-Matti Latvala esittää Kalle Rovanperästä suomalaisia rallijännäreitä hivelevän ennustuksen kääntäessään katseet Jyväskylän MM-ralliin.

19-vuotias Rovanperä ajaa ensimmäistä WRC-kauttaan, ja Ruotsissa hän paineli Toyotallaan jo kolmanneksi. Monte Carlosta ja Meksikosta suomalaisnuorukainen otti viidennet sijat.

– Erittäin kypsät suoritukset. Hän on ajanut tosi fiksusti, kerännyt pisteitä, ei ole tehnyt virheitä. Ne ovat isot tekijät, Latvala ylistää Rovanperää MTV Urheilulle.

Latvala kehuu Ruotsin rallia Rovanperältä huippukilpailuksi.

– Minä itse tiesin sen, että ihan samanlaista ajoa ei voi millään odottaa Meksikosta, koska hänen kokemuksensa on niin paljon vähäisempi Meksikon kaltaisista olosuhteista. Lumella hän on ajanut enemmän, ja se on tutumpaa.

Latvala kiteyttää, että niistä kisoista, joista Rovanperällä on enemmän menestystä, voi odottaa menestystä. Elokuisesta kotirallista Jyväskylässä on odotuksissa herkkupala, jos koronaviruspandemia on hellittänyt ja kisa päästään ajamaan.

– Esimerkiksi minä voin sanoa, että Kalle tulee menemään Neste Rallissa tosi kovaa. On satavarmaa, että hän on siellä vahvoilla. Hän painaa varmasti kolmen kärkeen Jyväskylässä, Latvala sanoo.

Yksityistallin Toyotalla yksittäisiä kilpailuja tällä kaudella kaasutteleva Latvala on itsekin ajamassa Jyväskylässä. Mahdollisesta Rovanperälle kampoihin lyömisestä konkari ei lähde sanomaan mitään, vaan toteaa tekevänsä kaikkensa, että on itse viivalla.

– Katsotaan, mihin tämä maailma menee, mutta uskon ja toivon, että koronapandemiasta päästään siihen pisteeseen, että elokuussa pystytään jo järjestämään isompia niin sanottuja yleisötapahtumia, joita Neste Rallikin on. Varmasti kesä-heinäkuu on vaikeaa, mutta jos homma kääntyisi elokuulle jo paremmaksi, Latvala tuumii.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja