Jari-Matti Latvala näki ison muutoksen Kalle Rovanperässä

Kalle Rovanperä avasi pelin Sardinian MM-rallissa – olosuhteet sittenkin suomalaistähden puolella? 3:13
Kalle Rovanperä avasi pelin Sardinian MM-rallissa – olosuhteet sittenkin suomalaistähden puolella?

Kalle Rovanperä starttaa voitto alla torstai-iltana käynnistyvään Sardinian MM-ralliin.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Portugalin MM-ralli 9.-12.5.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Rovanperä ajoi huikean suorituksen Portugalin osakilpailussa pari viikkoa sitten. Suomalaismestarin edellisestä MM-rallivoitosta oli ehtinyt tuossa vaiheessa kulua yli seitsemän kuukautta. Kyseinen ykköstila tuli viime lokakuussa Uudessa-Seelannissa, missä Rovanperä sinetöi maailmanmestaruutensa.

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala on nähnyt Rovanperässä ison muutoksen sitten alkukauden.

– Viime vuoden maailmanmestaruus saattoi tehdä sen, että hänelle tuli tietyllä tavalla kylläinen olo. Sen jälkeen pikkuinen kipinä saattaa puuttua. Ja kun muut ovat nälkäisiä voittamaan, niin tämä tilanne on näkynyt, Latvala sanoi MTV Urheilulle.

– Varsinkin Kroatian rallin jälkeen näin Kallesta, että voittamisen halu on tullut takaisin ja kipinä on taas siellä. Portugalin voiton jälkeen olen nähnyt, että hän on rennompi. Sieltä tuli tietty vapautuneisuus esiin, tallipomo lisäsi.

MM-sarjaa johtava Rovanperä ajaa ensimmäisenä autona läpi Sardinian MM-rallin perjantain erikoiskokeet. Tavallisesti niin sanottu aura-auton paikka tarkoittaa isoa aikatappiota Sardiniassa, mutta nyt tilanne saattaa olla toinen.

– Se on mielenkiintoista, kun täällä on satanut vettä. Se ei ole kovinkaan tyypillistä tähän aikaan vuodesta Sardiniassa. Mutta tämä on hyvä asia meille, koska kuskimme lähtevät kärjessä perjantain pätkille. Tämä antaa heille enemmän mahdollisuuksia, Latvala arvioi.

Mutta voiko Rovanperä taistella näistä lähtökohdista jopa voitosta? Latvala haki esimerkin parin vuoden takaa.

Sébastien Ogier voitti tämän kilpailun vuonna 2021 kärkipaikalta. Silloin oli satanut nuotituksen aikana, mikä sitoi tienpintaa ja auttoi siinä, että hän pystyi voittamaan.

– Siinä mielessä uskon, että Kallella on mahdollisuudet. Jos täällä on normaalin tapaan lämmintä ja kuivaa koko ajan, niin sitten Kallella ei ole mitään mahdollisuuksia. Mutta tämä tilanne avaa Kallelle ikkunaa, Latvala sanoi.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat