Suomen MM-joukkueelta erityispyyntö medialle

Suomen joukkue pyrkii välttämään sairastumisia kaikin keinoin Seefeldin MM-kisoissa.

Kerttu Niskasen hengitystieinfektio on tähän mennessä ainut kisojen aikana puhjennut sairastuminen. Aiemmin hiihtäjä Perttu Hyvärinen kärsi virustaudista. Myös Ruotsin joukkueessa on ollut sairastelua, mistä on aiheutunut poisjääntejä kisoista.

Ennen tämän päivän tilaisuutta, jossa ilmoitettiin naisten joukkue 10 kilometrin perinteisen kisaan, Suomen joukkue esitti median edustajille toiveen huolellisesta käsienpesusta ja käsidesin käytöstä. Sairastuneita henkilöitä kehotetaan pysymään poissa joukkueen hotellilta, koska pöpöjä ei haluta leviämään urheilijoiden tärkeillä hetkillä.

Mikään pöpöpaniikki joukkueessa ei silti leviä, päävalmentaja Matti Haaviston mukaan yleistä huolellisuutta vaaditaan jokaiselta.

– Meillä on ihan normaali käsienpesu ja käsidesin käyttö ennen ja jälkeen ruokailun. Ruokailujen suhteen meillä kuuluu joukkueen pelisääntöihin, että jos on sairastunut urheilija tai henkilökuntaan kuuluva henkilö, niin pyritään ruokailemaan omassa pöydässä. Henkilö viestittää meidän yhteisessä watsapp-ryhmässä, että hän on nyt toipilas ja sen takia ruokailee omassa pöydässään, Haavisto kertoi MTV Urheilulle.

Kerttu Niskanen on edelleen omassa huoneessaan sairastumisen vuoksi. Niskanen ilmoitetaan Suomen nelikkoon huomisen kisaan, varmuus hänen hiihtämisestään saadaan vasta kisapäivänä. Anne Kyllönen valmistautuu paikkaajaksi, jos Niskanen ei pysty hiihtämään.

Lue myös:

    Uusimmat