Mainos

Järeitä toimia - Egypti haluaa turvata turistinsa

Egypti on ryhtynyt jämeriin toimiin matkailijoiden turvallisuuden lisäämiseksi. Tavoitteena on parantaa etenkin turistien liikkumisen turvallisuutta sekä valvoa tarkemmin Punaisenmeren rantakohteiden hotelleissa työskenteleviä.

Moni Egyptiin matkaava miettii turvallisuuskysymyksiä lähinnä terrori-iskun pelossa. Todellisuudessa liikenne on Egyptissä paljon suurempi riski kuin terrorismi.

Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan Egypti on yksi kymmenestä maasta, jossa tapahtuu eniten kuolemaan johtaneita liikenneonnettomuuksia. Egyptin liikenteessä kuolee vuosittain noin 12 000 ihmistä ja liikenneonnettomuudet ovat yksi yleisimmistä kuolinsyistä Egyptissä.

Valvontakamerat hotelleihin ja turistibusseihin

Egyptin turistiministeri Hisham Zaazou määräsi huhtikuun lopussa valvontakamerat pakollisiksi Punaisenmeren rantakohteiden hotelleissa.

Valvontakameroista tulee pakollinen lisävaruste myös kaikkiin matkailijoita kuljettaviin busseihin. Ministeri Zaazou antoi matkatoimistoille kaksi kuukautta aikaa täyttää uudet määräykset.

Turisteja kuljettaviin busseihin on asennettava myös nopeusrajoittimet. Mikäli kameroita ja nopeusrajoittimia ei asenneta määräajassa niiden omistajat menettävät toimilupansa.

Koulutusta ja lepopaikat bussien kuljettajille

Matkanjärjestäjät saavat jatkossa palkata vain kuljettajia, jotka ovat suorittaneet turvallisuuskoulutuksen.

Turistibussit on jatkossa pysäköitävä yön ajaksi niille määrätyille parkkipaikoille ja kuljettajien on nukuttava yönsä heille osoitetussa lepotilassa.

Turistiministerin mukaan jokainen sääntöjä rikkova kuljettaja joutuu puolen vuoden työkieltoon.

– Tavoitteena on vähentää liikenneonnettomuuksia, joiden suuri määrä vahingoittaa pahasti mainettamme, turistiministeri Zaazou perusteli uusia tiukkoja määräyksiä.

Uusi henkilökortti matkailualalla työskenteleville

Turistiministeri Zaazou haluaa valvoa tarkemmin hotelleissa työskenteleviä. Jokaisella hotellin työntekijällä on jatkossa oltava turistipoliisin myöntämä erityinen henkilökortti.

Määräys koskee aluksi Punaisenmeren kahta rantalomakohdetta Sharm El Sheikhiä ja Hurghadaa. Ministerin mukaan näissä kaupungeissa ilman uutta turistipoliisin myöntämää henkilökorttia työskentelevä työntekijä joutuu jättämään työnsä välittömästi.

Egyptissä vieraili matkailijoita tämän vuoden kolmen ensimmäisen kuukauden aikana 28 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Vuosi 2013 oli turistiministeri Zaazoun mukaan synkin vuosi Egyptin matkailun lähihistoriassa. Viime vuonna matkailijoita oli 9,5 miljoonaa, mikä on noin viisi miljoonaa vähemmän kuin vallankumousta edeltäneen ennätysvuoden 2010 yhteensä 14,7 miljoonaa matkailijaa.

Viime vuonna matkailuelinkeino tuotti Egyptille 5,9 miljardia dollaria. Ennätysvuoden 2010 matkailutulo oli 12,5 miljardia dollaria.

Matkailu on Egyptin tärkein tulonlähde Suezin kanavamaksujen ohella. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.