Mainos

Japanin ministeri syytti valaita nälkäongelmasta

Japanin maatalousministeri on tänään syyttänyt valaita osasyyllisiksi maailman nälkäongelmaan. Ministeri Tsutomu Takebe yritti lausunnollaan puolustella maansa "tieteellisiin tarkoituksiin" jatkamaa valaanpyyntiä .

-Tiedättekö, että valaat kuluttavat merien ravintoresursseja 3-5 kertaa niin paljon kuin ihmiset, eli 300-450 miljoonaa tonnia kalaa. Samalla täytyy huomauttaa, että 800 miljoonaa maapallon asukasta kärsii aliravitsemuksesta, Takebe sanoi.

Takebe tarkensi myöhemmin, että hän halusi vain osoittaa, miten tärkeää luonnonvarojen käyttö kestävällä tavalla on, eikä hänen tarkoituksenaan ollut syyttää valaita nälänhädästä.

Kyseessä ei ollut ensimmäinen Takeben suustaan päästämä sammakko. Toukokuussa hän veti mutkia suoriksi puhuessaan norsunmetsästyksestä. -Sanotaan, että ihmiset metsästävät elefantteja norsunluun takia, mutta se ei ole totta. Kysymys on elämästä ja kuolemasta, Takebe sanoi viitaten Afrikasta tulleisiin tietoihin, joiden mukaan norsujen aiheuttamat vahingot ovat kasvussa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.