Mainos

Japani: Mestausvideo hyvin todennäköisesti aito

Japanin hallituksen mukaan video mestatusta japanilaisesta on erittäin todennäköisesti aito. Japanin hallituksen tiedottajan mukaan asiaa on tutkittu tarkasti.  

Japani on tuominnut siepatun Kenji Goton mestauksen jyrkästi. Hallituksen edustaja Yoshihide Suga piti tekoa epäinhimillisenä. Hänen mukaansa japanilaisministerit kokoontuvat keskustelemaan, miten Japani reagoi tilanteeseen. 

Silminnähden järkyttynyt maan pääministeri Shinzo Abe painotti, että Japani ei aio antaa periksi terroristeille.

– Olen erittäin vihainen näistä inhottavista ja halveksittavista terroriteoista. Emme anna koskaan anteeksi terroristeille. Sanani eivät riitä kuvailemaan, miltä Goton perheestä täytyy tuntua, hän sanoi.

Aben mukaan Japani tekee yhteistyötä kansainvälisen yhteisön kanssa saadakseen tekijät vastuuseen.

Videolla ei mainittu jordanialaislentäjää 

Videolla brittiaksentilla puhuva naamioitu mies syytti Japanin hallitusta mestauksesta. Videolla ei mainita mitään vangitusta jordanialaislentäjästä, jonka Isis on myös uhannut tappaa. Isis uhkasi videolla japanilaisia uusilla iskuilla. 

Kenji Gotoa ja jordanialaislentäjää yritettiin vaihtaa Jordaniassa kuolemantuomiota odottavaan jihadistinaiseen. Vaihdosta ei kuitenkaan tullut mitään, koska Jordania ei ole saanut todisteita siitä, että pilotti on elossa. Isisin mukaan Gotoa ja jordanialaislentäjää pidettiin samassa paikassa.

Isis surmasi viikko sitten toisen panttivankina olleen japanilaismiehen. Alun perin Isis halusi kahdesta siepatusta japanilaismiehestä 170 miljoonan euron lunnaat.

Samalla summalla Abe oli ilmoittanut maan tukevan ei-sotilaallisin keinoin maita, jotka taistelivat Isisiä vastaan. Japani on korostanut, että kyseessä oli humanitäärinen tuki.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.